Brightfish zet Waalse cinema in de kijker

Communication / Media / News

wallywoodMet “Wallywood On Tour(ne)” organiseert Brightfish binnenkort op 27 en 28 april een grootschalig opendeurweekend voor Wallimage, een investeringsfonds voor de Waalse audiovisuele sector. Aanleiding is de lancering van de nieuwe app Wallywood. Via deze app kan iedereen alle plaatsen vinden die ooit dienst heeft gedaan als filmset van zowel Belgische als internationale films. Met een grootschalig mediacampagne zetten 20 lokale audiovisuele productiebedrijven, verspreid over de vijf Waalse provincies hun deuren open. 
WalliwoodTijdens “Wallywood On Tour(ne)” krijgen mensen niet alleen een blik achter de schermen van audiovisuele producties, bezoekers kunnen ook in een acteursrol kruipen van bekende filmscenes, met een cameraploeg en rekwisieten, net zoals op een echte filmset. De gespeelde scenes worden opgenomen en zullen beschikbaar zijn op de Wallywood Facebookpagina.
Op zaterdag 27 april wordt de dag afgesloten met een simultane vertoning van de film “Duelles” in 12 Waalse bioscopen. De film zal voorafgegaan worden door een exclusief voorprogramma in het bijzijn van regisseur Olivier Masset-Despasse en hoofdactrices Veerle Baetens en Anne Coesens. Het voorprogramma vindt plaats in Acinapolis Namur en zal rechtstreeks live worden uitgezonden in dedeelnemende bioscopen.
Wallimage