C&A shopt met duurzame zak voor het leven

News / Retail / Sustainability

C&A beëindigt de verkoop van plastic wegwerpzakken in haar 1.400 winkels in 18 landen van Europa. Vanaf maart 2020 introduceert het modemerk de duurzame ‘zak voor het leven’, gemaakt van 80% gerecycleerd PET-materiaal dat bestand is tegen talrijke winkeluitstapjes. Eens versleten kan de tas naar elke C&A-winkel worden teruggebracht en gratis worden geruild voor een nieuwe.

“We willen onze klanten meer duurzame mogelijkheden bieden en de gewoonte om te hergebruiken en te recyclen stimuleren. Net als bij onze kleding geldt ook hier dat hoe langer deze tassen worden gebruikt, hoe milieuvriendelijker ze worden. Deze stap zal de uitstoot van broeikasgassen en het plasticverbruik verder verminderen,” aldus Michael Reidick, head of sustainability van C&A voor Europa.

C&A biedt haar klanten ook 100% gerecycleerde papieren zakken aan. Deze zijn gemaakt van ongebleekt bruin papier, waardoor water en energie bespaard worden die anders nodig zouden zijn voor het bleekproces. Naast papier en PET biedt C&A nog andere alternatieven aan zoals bijvoorbeeld katoenen zakken.

C&A onderzoekt permanent het gebruik van plastic, bijvoorbeeld binnen het transportproces en voor de productverpakkingen, met als doel het totale plasticgebruik te verminderen. “Het geen plastic wegwerpzakken in onze Europese winkels meer gebruiken is een belangrijke mijlpaal binnen het bredere engagement van C&A om de CO2-uitstoot te verminderen, duurzamere materialen te gebruiken en producten te ontwerpen met aandacht voor hun volgende gebruik,” aldus Reidick.