PUB en Care Awards slaan handen in elkaar

Agenda / Awards / Communication / News

care awardEACA, de European Association of Communication Agencies, en ACT Responsible hebben in 2009 de Care Awards in het leven geroepen. Deze awards zijn een erkenning voor de meest succesvolle creatieve campagnes ten behoeve van goede doelen en het milieu. De Care Awards richten zich op specifieke onderwerpen zoals volksgezondheid, milieu, duurzame consumptie, openbare veiligheid, invaliditeit, mensenrechten, huiselijk geweld, kindermisbruik.... Het specifieke kenmerk van de Care Awards is dat de jury wordt voorgezeten door een lid van het Europees Parlement en bestaat uit communicatiedirecteuren van NGO's en instellingen, creatieve directeuren en MVO-deskundigen. De laatste Care Awards werden in 2017 in Brussel uitgereikt. Na een jaar van bezinning herlanceert Act Responsible met de steun van PUB deze prijzen, die in lijn zijn met de tijd. Zei u SDG (United Nations Sustainable Development Goals)?
plastic ocean
Wat een toeval: op 24 oktober 2019 vindt in Brussel de tweede editie plaats van de conferentie over duurzaamheid (in de wereld van communicatie en marketing) Orbit by PUB, met als thema 'Change is now!' Als onderdeel van de professionele media wil PUB graag met u, adverteerders, bureaus, media, marketeers en onderwijsspecialisten, inzicht krijgen in hoe we een aantal wijzigingen in houding en gedrag kunnen doorvoeren. Want het voor de hand liggende blijven negeren, kunnen we niet: verandering moet van onze kant komen. En van de uwe.
Het thema ‘Change’ zal dit jaar besproken worden door verschillende professionele en activistische spelers die autoriteiten zijn als het gaat om duurzaamheid. De namiddag wordt afgesloten met een internationale prijsuitreiking waarvoor PUB zich dus associeerde met de Care Awards. Een mooie gelegenheid om internationale advertenties en campagnes voor te stellen die focussen op mensen en hun omgeving.
Sophie Guerinet et Isa Kurata, Co fondatrices de ACT Responsible
Sophie Guerinet & Isa Kurata, co-ounders de ACT Responsible
"Voor zijn 10e verjaardag hadden de Care Awards een nieuwe setting nodig voor de prijsuitreiking," zegt Isabel Kurata, mede-oprichter en ideeënmaker ACT Responsible - The Good Report - NG'Ad Club uit. "Traditioneel georganiseerd door de European Association of Communication Agencies (EACA) in  Brussel, was ons doel om de locatie in stand te houden en tegelijkertijd de ceremonie een groter bereik te geven. Een slotceremonie volgend op Orbit by Pub.be, een evenement dat verantwoorde communicatie promoot en de initiatieven van onze sector in de kijker zet, leek ons coherent te zijn. PUB volgt ACT Responsible sinds haar oprichting, het is een loyale en toegewijde steun. We zijn er trots op dat we vandaag zijn partner zijn."