Catherine TRICOT aan het hoofd van United Fund for Belgium

News / People

Begin dit jaar werd Catherine Tricot benoemd tot executive director van United Fund for Belgium, een vereniging die al 48 jaar bijdraagt tot de sociale integratie in België. 100% van de giften van bedrijven en personen worden verdeeld over de projecten. Catherine Tricot heeft een lange professionele ervaring in B2B-communicatie en media. Ze werkte in verschillende reclameregies (o.a. Roularta, RMB, Rossel) en gedurende 10 jaar in het mediabureau Dentsu Aegis Network als communication & HR-director.

In 2016, na de aanslagen in Brussel, was zij de drijvende kracht achter de lancering van de burgerbeweging Sprout to be Brussels, waarvoor zij als coördinator van de vzw verantwoordelijk was. Sinds 2018 is ze consultant bij BECI, de Brusselse Kamer van Koophandel, waar ze verantwoordelijk was voor de partnerships met grote bedrijven voor projecten zoals mobiliteit, klimaatverandering,...

Naast het dagelijks bestuur van de vereniging, bestaat de opdracht van Catherine Tricot bij UFB, het identificeren en werven van fondsen bij bestaande en potentiële donateurs, het ontwikkelen van de strategie van de vereniging samen met de voorzitter van de raad van bestuur, het plannen & organiseren van evenementen zoals het golftoernooi, deelname aan de 20 km van Brussel en evenementen zoals concerten, galadiners, veilingen. Catherine Tricot maakt deel uit van de board of directors en rapporteert rechtstreeks aan de voorzitter, ze zal ook nauw samenwerken met de voorzitter van het Toewijzingscomité. Ze volgt Catherine Alexandre op, die besloten heeft een nieuwe wending te geven aan haar professioneel en persoonlijk leven.