Chivas Regal zoekt veelbelovende sociale ondernemers

Communication / Innovation / News

Chivas-Venture-Tweet-14-03-17-FINALITSV2Recent werden in het Skoll Centre aan de wereldberoemde Universiteit van Oxford 30 van de knapste startups van over de hele wereld bekendgemaakt als finalisten van Chivas Venture - een wereldwijde zoektocht naar ’s werelds meest veelbelovende sociale ondernemers. Elke finalist, waaronder ook de Belgische start-up BeeOdiversity, reist in juli naar Los Angeles om te wedijveren voor een deel van het investeringsfonds van 1 miljoen dollar om hun droom van een betere toekomst voor de wereld te realiseren.

Voor deze derde editie van Chivas Venture hebben zich tot nu toe bijna 6000 kandidaten gemeld uit zes continenten. Het gaat om startups die innovatie en ondernemerschap gebruiken om de wereld te verbeteren. De toekomstvisie van de finalisten van dit jaar is een wereld waar proteïnerepen gemaakt worden van krekels en schoenen van afval; waar muren van mos de stadslucht zuiveren en bijen worden ingezet om biodiversiteit te ontwikkelen.

Elk van de 30 deelnemende landen vaardigt één finalist af naar de langverwachte finale van Chivas Venture in Los Angeles in juli. Daar zullen de finalisten contacten leggen met een aantal van de grootste namen uit de bedrijfs- en entertainmentwereld. Ze krijgen juist vijf minuten om de speech van hun leven te geven en indruk te maken op de jury van experten met hun ideeën die de wereld kunnen veranderen.

Ter voorbereiding van de finale van Chivas Venture reisden de 30 finalisten naar Oxford om deel te nemen aan een transformatieprogramma ‘Accelerator Week’ van het Skoll Centre for Social Entrepreneurship, dat geïntegreerd is in de Saïd Business School aan de Universiteit van Oxford. Tijdens vijf intensieve studiedagen krijgen de finalisten de kans leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen, aan praktische workshops deel te nemen en zich te laten inspireren door experts wereldwijd over cruciale thema’s voor sociale startups.

« In het huidige onzekere politieke en economische klimaat is de rol van sociaal ondernemerschap om een betere toekomst voor onze samenleving te verzekeren, nog nooit zo belangrijk geweest, » vertelt Andrea Warriner, deputy director van het Skoll Centre. « De 30 Chivas Venture-finalisten dit jaar zijn een ongelofelijke groep ondernemers, waarvan we geloven dat ze echt hebben wat nodig is om een verschil te maken. We hebben een geweldig programma klaarstaan voor deze week en kijken ernaar uit geïnspireerd te worden door onze finalisten. We zullen hen een onvergetelijke ervaring bezorgen. »

Van maandag 1 mei tot zondag 4 juni kan het publiek zijn favoriete finalist steunen via een livestemming. Over een periode van vijf weken zullen de stemmen van het publiek bepalen hoe de eerste 250.000 dollar van de financiële steun onder de finalisten verdeeld wordt. De winnaar(s) van de resterende 750.000 dollar financiële steun worden bepaald op donderdag 13 juli op de finale van Chivas Venture in Los Angeles, na een speech met hoge inzet voor de jury en een livepubliek.

Meer informatie over Beoodiversity en de andere 29 finalisten van Chivas Venture van over de hele wereld vindt u op http://www.chivas.com/nl-be/the-venturepastedGraphic.png