Choco en Volta dagen jongeren uit voor een spannende toekomst

Crea / News

Studies elektrotechniek bieden verrassend veel mogelijkheden voor een toekomst vol spanning en energie. En die toegevoegde waarde wil Volta, de Belgische koepelorganisatie voor de elektrotechnische sector, graag laten zien én voelen. Choco bedacht een brede en wervende campagne om jongeren én ouders warm te maken en bundelde creatieve krachten met bekende Vlaamse en Waalse SoMe-influencers voor leuke ‘Go-electro challenges’.

De ‘fun’ in functioneel

“Het spreekt voor zich dat we de jongerendoelgroep (12-14 jaar) op hun terrein moeten bereiken,” vertelt Steven Pauwels. “TikTok en Instagram waren daarom een no-brainer. Zo kwamen we bij ‘Held’ Dempsey Hendrickx (Vlaanderen) en TikTok-duo Malicia & Salva (Wallonië) terecht.” In drie leuke videochallenges dagen ze (toekomstige) leerlingen uit om hun elektrotechnische talenten zelf te laten werken. “We spelen in op het plantrekkerij-gevoel dat leeft bij jongeren,” verduidelijkt Pauwels. “Waarom wachten op iets dat je simpel zelf kan maken?” Het resultaat: een fietsoplader op zonne-energie, ongewenste-gasten-alarm én lamp op afstandbediening.

Een aanpak op maat van leerling én ouder

Naast de uitdagingen van de ‘social stars’ prikkelt een begeleidende SoMe-campagne jong én oud(er) met de veelbelovende toekomstperspectieven dankzij een studie elektrotechniek. Elk met een eigen klemtoon. “Leerlingen en ouders zitten met dezelfde vraag: wat heeft een studie elektrotechniek méér te bieden?” schetst Pauwels. “Jongeren zoeken inspiratie die aansluit bij hun belevingswereld; ouders een zekere keuze voor de toekomst van hun kind. Wij zorgen voor een aha-moment bij allebei. Zo wordt een studie elektrotechniek een pure winwin.”

Scholen krijgen extra power

Ook scholen worden betrokken in de campagne. Via speciaal lesmateriaal kunnen ze hun leerlingen helemaal opladen voor de Go-electro Scholen Challenge later dit jaar. “Dat wordt de volgende fase van de campagne,” kijkt Pauwels vooruit. “Klassen over heel het land zullen het tegen elkaar opnemen en hun elektrotechnische talenten laten zien.”

Go-electro.be: one site fits all

Zowel leerlingen, ouders als scholen kunnen terecht op de centrale website go-electro.be om studies elektrotechniek in alle dimensies te beleven. Met video’s van de challenges en gedreven testimonials van elektro-professionals als inspiratie. En met de handige Go-electro-wijzer als gids naar de leerrichting die het beste matcht.