CirclePrinters wordt Circle Media Group

Communication / News

printing bank-phrom-352283-unsplash
Na de bundeling van de activiteiten van CirclePrinters en Roto Smeets Group vorig jaar en de recent afgeronde overname van Corelio Printing in België is dit het juiste moment voor een nieuwe groepsnaam van de drukkerijgroep. CirclePrinters wijzigt zijn naam in Circle Media Group en introduceert tezelfdertijd een nieuwe groepsstructuur. De nieuwe naam weerspiegelt een pan-Europese toekomst met bredere activiteiten gebaseerd op het uitgebreide erfgoed in de printbusiness en met een heldere visie op een digitale toekomst. Met zijn 2,700 medewerkers en een omzet van €550 miljoen, wil Circle Media Group een Europese leider worden op het gebied van (digitale) print en media. De namen van de operationele dochterondernemingen blijven ongewijzigd.
CircleMediaGroup_zonderpayoff_logoRGB
Tegelijk met de nieuwe groepsnaam wordt dus de structuur van de groep gewijzigd, waarbij alle business-activiteiten in drie ‘service gebieden’ ondergebracht worden. Hiermee wordt op een toenemende behoefte bij klanten ingespeeld. Deze gebieden zijn: ‘Strategy, Content &  Data Insights’, ‘Magazines & Retail printing’ en ‘Books printing’. De verschillende dochterondernemingen worden in deze nieuwe servicegebieden ondergebracht.
‘Magazines & Retail printing’, het grootste service gebied qua omzet en aantal medewerkers, zal daarbij drie aparte regionale divisies krijgen: Circle Media Group Noordwest Europa (CMG NWE), bestaande uit alle dochterondernemingen in Nederland, België & Finland, alsmede de verkoopkantoren in deze regio, inclusief het overgenomen Corelio Printing; Circle Media Group Central Europe (CMG CE), bestaande uit de dochters in Duitsland, Oostenrijk en Hongarije en Circle Media Group Iberia (CMG Iberia), bestaande uit de Spaanse dochterondernemingen.