Club Paradis en Stoemp Studio hertekenen MAD

Crea / Design / News

Stoemp Studio en Club Paradis werkten samen een nieuwe visuele en verbale identiteit uit voor MAD. MAD werd in 2010 opgericht door de stad Brussel en is een platform dat de creatieve ontwikkeling van lokale ontwerpers en stylisten ondersteunt. 

Een van de belangrijkste ambities van MAD was om “het gebouw te veranderen in een thuis voor alle Brusselse mode- en designprofessionals.” Stoemp Studio en Club Paradis ontvouwden dit idee dat MAD personifieert als een gastvrije plek. Eenvoudige, directe zinnen als “Create, we’ll do the rest” en “This place is your place” helpen het publiek actief te betrekken, of het nu ontwerpers of gewone bezoekers zijn.

De nadruk werd gelegd op de mensen die MAD tot de belangrijkste creatieve hub van de stad maken, waardoor de ontwerpers een gevoel van eigendom krijgen, wat dan weer een intrigerend, diepgaand verhaal voor bezoekers creëert. De zinnen worden ook geplaatst op strategische plekken in en op het gebouw, waardoor een gesprek ontstaat en het vertrouwen groeit.

De tone of voice gaat hand in hand met de visuele identiteit die is ontworpen en geïmplementeerd in alle communicatiehulpmiddelen, zowel print (flyers, bewegwijzering,...) als digitaal (website, instagram, nieuwsbrieven, ...). Er werd vooral aandacht besteed aan digitale platforms en communicatie in plaats van aan print, in overeenstemming met de waarden en ecologische vooruitzichten van MAD.