Co.Station nu ook in Gent

Co.Station Gent Copyright © BNP Paribas Fortis

Innovation / News

Co.Station Gent Copyright © BNP Paribas Fortis

© BNP Paribas Fortis

In het Quantum-gebouw vlakbij het station Gent-Dampoort heeft een nieuwe campus van 2.600m² zijn deuren geopend. De campus spitst zich toe op jonge digitale bedrijven met ambitieuze groeiplannen. Co.Station is een merknaam die zowel de fysieke locatie - Village - als de dienstverlening - Academy & Accelerator - aanduidt. Co.Station richt zich in het bijzonder op scale-ups of opschalende bedrijven.

De opening van Co.Station Gent wordt mogelijk gemaakt door BNP Paribas Fortis, EY en Proximus en komt er na de opening van Co.Station BXL in februari 2015. Dat barst uit haar voegen waardoor er nog voor het einde van dit jaar een uitbreiding komt met 1.052m². De keuze van Co.Station voor Gent is volgens de initiatiefnemers evident. Gent werd eerder deze maand nog door Venturebeat.com erkend als het epicentrum voor de techscene in België maar had nog geen specifieke campus voor scale-ups, terwijl het in de opschaalfase is dat succesvolle innoverende ondernemers nood hebben aan de juiste contacten binnen de gevestigde bedrijfswereld. Co.Station Gent biedt deze, in samenwerking met de partners van Co.Station. Zijn drie partners dragen financieel bijdragen tot Co.Station in Gent, maar  investeren ook in een dialoog en kruisbestuiving tussen de ‘bewoners’ van Co.Station Gent en de innovatiecellen binnen hun respectievelijke eigen organisaties.

Met dit initiatief sluiten Co.Station Gent en zijn partners zich aan bij de ambitie van de Vlaamse Regering om een cultuur van meer ambitieus ondernemerschap te installeren. Verder volgt de steun van de groei van digitale ecosystemen ook de strategie van de Federale Overheid, in het bijzonder het actieplan Digital Belgium, dat op een digitale langetermijnvisie voor België mikt. Daartoe zal Co.Station Gent ook samenwerken met heel wat spelers in het landschap zoals Netwerk Ondernemen, Start-ups.be, Bryo en Vlerick, die dezelfde doelstellingen ondersteunen.

Co.Station Gent 2 Copyright © BNP Paribas Fortis

Co.Station Gent biedt gemeubelde kantoren aan met de klok rond toegang, glasvezel internettoegang, gratis gebruik van vergaderruimte en pitching areas en netwerkopportuniteiten. Dit alles op basis van flexibele contracten voor de bewoners. Co.Station Academy organiseert opleidingen en stelt coaches ter beschikking gesteld van ondernemers, start-ups en scale-ups. Verschillende disciplines komen aan bod zoals financiering, marketing en communicatie, juridische aspecten, en meer. Co.Station Accelerator biedt een specifiek acceleratieprogramma voor scale-ups ol groeibedrijven op weg naar internationalisering en groei, in een omkaderd programma dat zes tot tien maanden duurt.