CommToZero lanceert gratis Production Carbon Calculator

News / Sustainability

CommToZero kondigt met trots de officiële lancering aan van de gratis Production Carbon Calculator, in samenwerking met Belgische communicatievertegenwoordigers. Het doel van dit instrument is de communicatiesector een basis te bieden om zijn CO2-emissies tijdens productiecampagnes te meten, te identificeren en te verminderen.

De Production Carbon Calculator is een gratis instrument dat de CO2-voetafdruk van vier soorten campagnes analyseert: visueel, audiovisueel, digitaal en radio. Het meet het CO2-equivalent van een campagne en alles wat een bron van CO2-uitstoot kan zijn tijdens het hele proces, van preproductie tot postproductie, inclusief reizen, accommodatie, catering, visuele bewerking en drukwerk. Het voor dit instrument gebruikte algoritme is mogelijk gemaakt door partnerschappen met CO2Logic en Air en is getest in verschillende settings. "We zijn blij dat we de expertise en kennis Air en CO2Logic met de markt kunnen delen omdat tijd en samenwerking van essentieel belang zijn als het gaat om klimaatverandering", zegt Johan Vandepoel, CEO van ACC. Door de Production Carbon Calculator te gebruiken, kan de communicatiesector zijn milieuvoetafdruk tijdens de productie van een campagne aanzienlijk verminderen.

Er is ook een bètaversie van de Media Carbon Calculator beschikbaar, die al op een groot aantal media van toepassing is. Deze versie is gebaseerd op Belgische energie-emissiefactoren, maar maakt nog steeds gebruik van aannames uit internationale of Britse media. Het is de bedoeling deze bètaversie bij te werken met gegevens uit de Belgische media en te valideren met CO2Logic om transparantie en eerlijke vergelijkingen te garanderen. De CommToZero-coalitie werkt er ook aan om de sector uit te rusten met een betaalbare carbon calculator voor de productie van evenementen ter ondersteuning van het hele communicatielandschap.

CommToZero zet zich in voor duurzaamheid en helpt de sector om een actieve rol te spelen in de duurzame transitie. Wij hopen dat deze instrumenten de communicatiesector zullen helpen een leidende verantwoordelijkheid te nemen in de groene transitie en het gebruik van hulpbronnen te optimaliseren. Gebruik de Production Carbon Calculator en de Media Carbon Calculator via http://tools.commtozero.be.