Creative Belgium Awards 2019: de shortlist

Awards / Crea / News

Creative Belgium 2019Vorige week dinsdag werd de juryweek van de Creative Belgium Awards 2019 afgerond. Gedurende 7 dagen debatteerden vier verschillende jury’s over het ingezonden werk in de kantoren van RTL House te Brussel en werd beslist welke campagnes op 24 mei bekroond zullen worden als beste werk van 2018.

Enkele cijfers over de inzendingen van dit jaar: er waren 622 inzendingen (+11% vs. vorig jaar) en 49 entrants (+7% vs. vorig jaar). 80% van de inzendingen zijn for profit (vs. 75% in 2018) en 45% van de deelnemers nam de afgelopen jaren niet deel aan de competitie. Bij Creative Belgium zijn ze alvast zeer tevreden dat de verbreding die men er nastreeft is ingezet.

En de shortlist? Creative Belgium heeft als ambitie om zowel werk voor profit als non-profit merken te bekronen en is dan ook blij om een shortlist te presenteren met een mooi evenwicht: van de 188 shortlists is 81% for profit. Het gaat om 82 unieke campagnes waarvan er niet minder dan 46 bekroond zullen worden tijdens de prijsuitreiking die plaats vindt op 24 mei in Knokke. Tickets voor de Creative Belgium Awards 2019 zijn verkrijgbaar via www.creativebelgium.be.
De volledige lijst vindt u op de website van Creative Belgium. Juicht, creatieven aller landen.