Creative Belgium en Brightfish sturen Anna Moline naar Cannes

Awards / News

Anna MolineIn januari lanceerde Creative Belgium BENEXT, een wedstrijd voor laatstejaarsstudenten die klaar staan voor de wereld van advertising, design en digital. De studenten konden via deze wedstrijd een kick start voor hun carrière winnen op het hoogste niveau. Creative Belgium stuurt in samenwerking met Brightfish, officiële vertegenwoordiger van het Cannes Lions Festival, voor de eerste keer een Belgische student naar de Cannes Lions School (Roger Hatchuel Academy). Wereldwijd werden er slechts 40 studenten geselecteerd uit 33 landen. De Belgische winnaar is Anna Moline, derdejaarsstudente Advertising aan ESA Saint-Luc in Luik. Ze krijgt een speedcursus van 5 dagen aan de Croisette in Cannes (16-21 juni 2019) en de reis –en verblijfskosten worden vergoed door Brightfish en Creative Belgium.BeNext Creative Belgium
De internationale jury heeft verder gekeken dan enkel de opleiding van de kandidaten: persoonlijkheid, hobby’s en maatschappelijk engagement speelden onder andere een rol in de selectieprocedure. Anna wist de jury te overtuigen met haar self-promo filmpje:

Shadow Jury Creative Belgium Awards
De andere laureaten van de BENEXT-wedstrijd hebben een plekje weten te bemachtigen voor de Shadow Jury van de Creative Belgium Awards. Voor het eerst dit jaar zal tijdens de juryweek van de Creative Belgium Awards elke jury enkele studenten de kans geven om mee te komen luisteren. Een zeer waardevol initiatief; de new kids on the block krijgen waardevolle inzichten mee tijdens een juryweek, vlak voor ze onze creative industrie instappen. De gelukkigen zijn Laurien Engels, Jorina De Saeger en Maxime Heylands (Belgian Advertising School), Eouard Lallemand (CAD Brussels),  Tom Delhasse, Anna Moline, Sibel Duquesne en Marine Piters (ESA St Luc Luik), Eline Dewaele (Howest), Aaron Denolf en Lukas Vos (LUCA Gent) en Lien Van Win en Estee Jannsens (Thomas More Mechelen).

Ter herinnering: op 24 mei worden de Creative Belgium Awards uitgereikt in het casino van Knokke. Tickets zijn te verkrijgen via www.creativebelgium.be.