Cresta Climate Challenge opent jacht op jonge creatieven en studenten

Awards / News

De inschrijvingen voor de Cresta Climate Challenge zijn geopend. Dit is een wereldwijde wedstrijd voor jonge creatieven die gratis toegankelijk is en wordt georganiseerd door de mensen achter de Cresta Awards.

Het initiatief wil opkomende creatieve talenten in de kijker zetten en hun vaardigheden inzetten om het 'inactivisme' tegen de klimaatverandering aan te pakken. De website biedt aparte geldprijzen voor jonge creatieven jonger dan 26 jaar of voor studenten die voltijds onderwijs volgen. Inzenden is nu mogelijk en de sluitingsdatum is 29 maart.
Lewis Blackwell, CEO van Cresta: "We zijn verheugd dat we deze gratis wedstrijd voor jonge creatieven kunnen organiseren, waarin zij hun passie en talent kunnen tonen voor zo'n belangrijk onderwerp als de aanpak van klimaatverandering. Communicatievaardigheden en creativiteit spelen een cruciale rol bij het bestrijden van de inertie en het opzettelijk inactivisme ten aanzien van klimaatverandering in samenlevingen over de hele wereld. We hebben allemaal een rol - een verantwoordelijkheid - bij het aangaan van wat waarschijnlijk de grootste uitdaging is waarvoor de mensheid zich ooit geplaatst heeft gezien."

In de komende weken zullen meer details bekend worden gemaakt over de jury, een mix van vooraanstaande creatieven en milieudeskundigen, samen met andere partners. Blackwell, een bekroond schrijver en creatief directeur, met onder meer meerdere boeken en tentoonstellingen over het milieu, zal zelf  een van de juryleden zijn.

Meer details zijn te vinden op de inschrijvingssite of door contact op te nemen met climate@cresta-awards.com