Cuckoo Awards 2017 zijn uit het hok

Cuckoo 2017

Agenda / Awards / News

Cuckoo 2017De Cuckoo Awards bekronen de beste campagnes in drie categorieën: creativiteit, effectiviteit en content. Bureaus en hun klanten kunnen hun beste cases insturen tot en met 24 maart. Dit jaar zal gebruik gemaakt worden van een online platform om de cases in te sturen.

De Cuckoo Awards bestaan uit twee verschillende jury’s. De ene jury staat in voor de beoordeling van de creativiteit en de effectiviteit van campagnes en een tweede jury voor de beoordeling van de contentcampagnes. Beide jury’s zullen gebruik maken van aparte beoordelingscriteria.

Voorzitter voor deze twaalfde editie voor de effectiviteit en creativiteit campagnes is Kris Vranken, managing director bij Stratics. Hij zal samen met zijn juryleden zorgen voor een nieuwe frisse wind binnen de DM-campagnes. Zelf zegt hij: “Als alle marketingcampagnes gemiddeld goed zouden zijn, zou ons vak maar saai zijn. Vandaag leven we, of we dat nu willen of niet, in een data driven maatschappij. Meten is weten, alles wordt gewikt en gewogen. Dus laat ons op zoek gaan naar de cases die uitblinken in diverse topics.Want ook de bedenkers van deze campagnes hebben in het verleden fouten gemaakt en geleerd om nu te kunnen schitteren.”

Voor de contentcampagnes neemt Jasper Van Zandbeek, voorzitter van het nieuwe Platform Content en CEO van Zandbeek Communications, de rol van voorzitter op zich. Samen met zijn juryleden zal hij de beste content marketing campagnes met veel nauwkeurigheid beoordelen. “De eerste editie van het Content-luik binnen de Cuckoo Awards was meteen een schot in de roos, met maar liefst 70 ingediende cases. Het illustreert de dynamiek van de contentmarketingdiscipline en we zijn blij om met Custo de huidige marketinggeneratie te kunnen inspireren met best-in-class content-cases," aldus Pieter Vereertbrugghen, voorzitter Custo, powered by ACC Belgium.

De boodschap is duidelijk: heeft u een spetterende case die een cuckoo award verdiend? Stuur deze dan in voor 24 maart. Het Cuckoo Awards Gala vindt plaats in dancing Carré te Willebroek, op donderdag 11 mei vanaf 18.30 uur.

Een overzicht van de Cuckoo Awards 2017 (in elke categorie is er de mogelijkheid om goud, zilver of brons te winnen)

Effectiveness Cuckoo Awards:

 • Most effective traffic building/awareness case: bekroont de score op awareness en traffic building, in functie van de doelstellingen.
 • Most effective nurturing/customer experience case: award voor de campagne die het best scoort op customer experience/customer satisfaction, in functie van de doelstellingen.
 • Most effective direct sales case: beloont de campagne met de beste return-on-investment.

Creativity Cuckoo Awards:

 • Best creative design: award voor de campagne met het beste design.
 • Best innovative idea: bekroont vernieuwing op vlak van technologie, aanpak...
 • Best targeting: beloont de meest creatieve aanpak om de doelgroep te bereiken.

Content Cuckoo Awards:

 • Best content program/ strategy (long term): bekroont een consistent gebruik van content marketing. De case bevat doelstellingen, strategie, soorten content, kanalen en resultaten.
 • Best content campaign (short term): beloont de beste campagne die content marketing inzette om aan een korte termijn probleem te beantwoorden.
 • Best quality content (any form): award voor de meest kwalitatieve content, of het nu video, een long read, een infographic, een magazine spread of een Facebook-reeks is.
 • Best Native Advertising approach (on- & offline): beloont de beste branded content in een bestaande publicatie of op een bestaand platform.
 • Best Content approach Social Media: bekroont content op social media, ofwel als onderdeel van een content marketing aanpak, ofwel als stand-alone.
 • Best video: award voor de beste video, als stand-alone of als onderdeel van een reeks.
 • Best content platform: bekroont het idee achter een online platform en hoe content de doelstellingen realiseert.
 • Best content design (print or digital): beloont de vorm van je content. Een award voor AD’s en designers.

De Cuckoo Awards zijn een organisatie van de BDMA en Custo powered by ACC Belgium.