Czar en Lionel Goldstein vieren 50 jaar Film Fest Gent

Crea / News

Film Fest Gent viert zijn 50ste verjaardag met een campagnespot die het gouden jubileum op een absurde manier in de verf zet. De film voor het 50ste Film Fest Gent is geschreven en geregisseerd door Lionel Goldstein van het productiehuis Czar.

De campagnespot, filmisch van opzet, refereert naar de allereerste editie in 1974 toen de film "Der Händler der vier Jahreszeiten" van de nu legendarische Rainer Werner Fassbinder (toen 28 jaar oud) het allereerste festival mocht openen. "De campagnefilm gaat over de wereld van de cinema. Het leven van het hoofdpersonage Rainer draait door omstandigheden immers volledig rond film. Op een humoristische en ontroerende manier, en met een diepe liefde voor de cinema, neemt het personage ons mee terug naar 1974. In een zoektocht naar zijn eigen bestaan probeert ons personage Rainer zijn geboorte opnieuw te creëren door de start van het Film Fest Gent opnieuw te beleven," legt regisseursduo Lionel Goldstein uit. "We zijn een festival met een indrukwekkende geschiedenis en een 50ste verjaardag is niet niks, maar we houden ook wel van zelfrelativering," voegt Wim De Witte, programmadirecteur van Film Fest Gent, toe. "Dat heeft de ploeg van Czar schitterend gevat in deze campagnespot vol absurde humor. Bovendien maakt de spot duidelijk een knipoog naar de cinematografie van Aki Kaurismäki, wiens jongste film (Fallen Leaves) ook op het programma staat dit jaar."

Credits
Concept & Script: Lionel Goldstein
Production: Czar.be
Director: Lionel Goldstein
Executive Producer: Eurydice Gysel
Producer: Lander Engels
Production Assistant: Lena Vandam
DOP: Grimm Vandekerckhove
Editor: Bert Jacobs
Soundmix: Senjan Jansen
Grading: Olivier Ogneux
Online Graphics: Dries Derycke
Post Production: Czar.be
Post Producer: Bieke De Keersmaecker
Music: ‘Buona Notte Bambino’, written and composed by Rocco Granata. Published by Granata Music Editions
Film Fragment: ‘Händler der Vier Jahreszeiten’ by Rainer Werner Fassbinder, 1972 – Thanks to Rainer Werner Fassbinder Foundation
September 18, 2023