D&AD Awards: Pencils voor de Belgen?

Awards / News

D&AD heeft zijn shortlists klaar voor de D&AD Awards van dit jaar. Wie een van de Pencils krijgt, wordt op 22 mei bekendgemaakt tijdens de ceremonie in Londen.

Elk jaar bepalen de D&AD Awards de maatstaf voor creatieve uitmuntendheid, waarbij de D&AD Pencil wereldwijd wordt erkend als de ultieme creatieve onderscheiding, die wordt ingezonden en beoordeeld door de besten uit de hele wereld. De D&AD Awards, die nu voor het 62e achtereenvolgende jaar worden uitgereikt, konden dit jaar rekenen op een recordaantal inzendingen (12.387), goed voor meer dan 30.000 ingezonden cases.

En de Belgen dit jaar? 

Er is een shortlist voor Mutant in de categorie Branding met zijn werk voor Film Fest Gent.

De Belgen bij FamousGrey zijn geshortlist in de categorie Entertainment voor The Social Sound voor Schweppes.

VML Belgium maakt kans op een prijs in de categorieën PR en de categorie Health & Wellbeing met zijn campagne Call Glenn voor Child Focus.

Hamlet Brussels maakt, samen met Wieden+Kennedy Shanghai, kans op een prijs in de categorie Editing én in de categorie Branding met "Warmth Center" voor Nike China. En met Epic Night Out voor Coca-Cola met Ogilvy Singapore in de categorie Sound Design & Use of Music. 

Accenture Song BeLux hoort via Droga5 New York bij de kanshebbers met werk voor de General Enterainment Authority van Saudi-Arabië (Editing & Production Design).

En ook nog een beetje Belgisch: AB InBev en MassiveMusic London maken kans in de categorie Branding met The Sound of Leffe.