Darwin en Spa zijn samen tijdloos puur

Crea / News

“Tijdloos puur”. Met die boodschap knoopt Spa in haar nieuwe campagne opnieuw aan met het DNA van het merk. De voorbije jaren heeft SPA vooral gefocust op innovatie, met bijvoorbeeld de gearomatiseerde waters en de natuurlijke limonades. Nu keert Spa terug naar de basis: de zuiverheid van het natuurlijk mineraalwater.

Het water ontstaat in het unieke natuurgebied van de Venen, dat al eeuwenlang intensief wordt beschermd. Daarom claimt Spa dat het ‘Tijdloos puur’ is. Deze korte, krachtige lijn is dan ook het uitgangspunt van de nieuwe campagne, bedacht door Darwin.

Na een grondige merkanalyse die we samen met darwin uitvoerden, bleek dat de unieke puurheid de basis blijft van ons merk. We willen met deze campagne trouw blijven aan dit DNA. Daarnaast engageren we ons om de puurheid in ons gebied en ook breder te ondersteunen en te beschermen,” zegt Séverine Du Champs, marketing manager van Spa Benelux.

Klaartje Galle, creative director van Darwin, vult aan: De uitdaging was om de puurheid van SPA in alle eenvoud samen te brengen met haar geschiedenis. Daarom keerden we terug naar de bron – de Venen – waaraan we de symboliek toevoegden van de eeuwigdurende cyclus van de tijd en de seizoenen. Met een doordacht cameragebruik creëren we een tikkeltje magie. Raf Wathion zorgde voor de regie.” De campagne wordt in België en Nederland uitgerold in televisie, out of home en online.

Credits
Client: Spadel
Contact: Séverine Du Champs, Marianne Van Lathem, Sonja Vernooij, Mélanie Decelle
Agency: Darwin BBDO
Account Team: Hannelore Van Cauwenberghe, Sandra Demblon, Taraneh Ataï Kachoui
Strategy: Guy Geerts, Barbara De Laet
Digitale strategy: Kendy Smits
Creative Director: Klaartje Galle
Creation: Bram Van Looveren, Bart Van Goethem, Mathijs Bettens, Bjorn Blockx, Femke Merens, Nina Welch
Copy FR: Olivier Roland
Agency Producer: Anna Vanheukelom
Production Company: Czar
3D: Nozon
Director: Raf Wathion
Muziek: Gregory Caron
Producer: Lander Engels
Grading: Kene Illegems
Postproduction: Bieke De Keersmaecker
Photography: Jekyll ‘n Hyde, Christian Michaux