David Leavitt naar Weber Shandwick Brussel als digital strategist

News / People

David Leavitt

David Leavitt

Weber Shandwick, krijgt het gezelschap van David Leavitt. Hij zal als digital strategist vanuit het kantoor in Brussel het aanbod Digitale Strategie en Geïntegreerde Media leiden. Leavitt zal zowel de EU Public Affairs- als de communicatieteams ondersteunen. Daarnaast zal hij ook een actieve rol spelen binnen het digitale engagementteam van het bureau in de EMEA-regio. Dat team bestaat uit meer dan 50 ervaren leden die onder andere gespecialiseerd zijn digitale strategie en kanaalplanning, contentproductie en distributie, paid amplification en influencer engagement.

Leavitt versterkt de Brusselse hub vanuit Weber Shandwick Noord-Amerika. Vanuit Washington D.C. werkte hij aan de ontwikkeling en uitrol van geïntegreerde reclame- en marketingcampagnes voor klanten als Holiday Inn, UNICEF, Save The Children, Janssen Pharmaceuticals, TIAA en Bank of America. In Brussel overziet Leavitt een groeiend digitaal team dat de norm definieert op de Brusselse markt op het gebied van de planning en uitvoering van digitale - en sociale mediacampagnes. Tot de klanten behoren de bekroonde Friends of Glass-campagne voor FEVE en de Youth Ag-Summit voor Bayer Crop Science. Belangrijke public affairs-klanten zijn onder andere Microsoft en de Make Power Clean-campagne.
Voordat hij naar Brussel verhuisde, hielp Leavitt met de opbouw van de digitale praktijk van het bureau in Washington, D.C. - een inhoudelijk en strategisch team van meer dan 30 mensen met expertise in digitale strategie, creatieve richting, website-ontwikkeling, paid media productie en contentdistributie. In zijn tijd als journalist op Capitol Hill werkte Leavitt zeven jaar lang als schrijver en redacteur voor de online nieuwsdienst Greenwire. Daarvoor werkte hij twee jaar bij de National Journal, waar hij een dagelijkse nieuwsfeed schreef voor MSNBC en Fox News.
Mónica Vicente Cristina, co-managing director van Weber Shandwick Brussel, zegt over de benoeming: "In de huidige communicatieomgeving zoeken klanten naar strategische ondersteuning voor hun digitale campagnes. We zijn verheugd om iemand van Davids kaliber in ons team te verwelkomen terwijl we evolueren en onze digitale expertise uitbreiden. David brengt een uitzonderlijke digitale knowhow mee naar ons bedrijf – die impactvol werk garandeert voor zowel earned, owned en paidmedia campagnes voor klanten van elke omvang."
"Ik kijk er naar uit voort te bouwen op het uitstekende werk dat het team al doet," zegt David Leavitt over zijn nieuwe functie: "Mijn passie is om klanten te loodsen naar de toekomst – op basis van de laatste marketingtrends, mediatrends en inzicht in de drijfveren van mensen. Ik ben verheugd om die manier van denken toe te passen bij onze klanten op deze markt."