DDB Brussels presenteerde co-created wenskaart

Crea / News

DDB ce create Xmas cardDit jaar wilde DDB Brussels iets speciaals doen voor de jaarlijkse wenskaart. Kosten noch moeite werden gespaard om hun gewaardeerde klanten en geliefde vrienden een prettig eindejaar te wensen. Alleen was het dit jaar moeilijk om deze loodzware opdracht toe te wijzen aan één DDB-werknemer. Daarom bedacht het bureau een innovatieve oplossing waarbij elke DDB’er z’n steentje bijdraagt. Gezien ze bij DDB allemaal grote fan zijn van co-creatie, werd het hele bureau betrokken bij het maken een unieke wenskaart.

De automatische wenskaartgenerator werd intern geproduceerd door de digitale cel. Er werd een camera geplaatst in het kantoor om alle beweging te filmen. De camera capteert alle bewegingen op de plek in het bureau waar het meeste volk passeert: de weg tussen de accounts en de creatieven. Afhankelijk van waar DDB'ers lopen, wordt er automatisch een unieke co-created kaart gegenereerd en naar onze klanten verzonden. Naim Baddich, innovation director bij DDB: "In een tijdperk waarin alles geautomatiseerd is, hebben we gezocht naar de beste manier om een van de meest gevreesde briefings van het jaar in te vullen. Een kans om alle expertise van het bureau te gebruiken. Het resultaat? Tracking, data, co-creatie, marketingautomatisering en design: alles om onze klanten het beste te wensen. Een idee dat perfect binnen ons digitale tijdperk past."DDB Xmas
Wil je zelf ook eentje maken? Gebruik de DDB-werknemers en creëer je eigen wenskaart. Dat kan eenvoudig door op de knop "Make your own" te klikken. De automatische wenskaartgenerator doet de rest. Ga snel naar www.ddbwishesyou.be.
Credits
Creation: DDB
Creative Directors: Dieter De Ridder, Naïm Baddich
Copy: Mike Kleijnen, Louise Maeyaert, Jolien Elegeert
Graphic Design: Sven Verfaille, Bernard Hermant
Digital Producer: Andreas Vanhoutte
Production: Mojuice
Webdesign: Sven Verfaille, Patrick Downie
Web development : Patrick Downie, Elisabeth Dickinson, Mojuice

  • Geen artikel