DDB Brussels zadelt Minister Crevits op met symptomen van Zoek Gezond

Crea / News

Gezondheid & Wetenschap is al jaar en dag het online platform voor betrouwbare medische informatie. Al deze info is nu beschikbaar in een handige, nieuwe app: Zoek Gezond. Om deze te lanceren schakelde DDB Brussels Minister Crevits in. 

We doen het allemaal wel eens, onze symptomen online opzoeken. Want je weet maar nooit wat dat bultje of dat vlekje kan zijn. Raar maar waar, maar volgens Minister Crevits is dat best oké. Toch als je het opzoekt via Zoek Gezond, de nieuwe app van Gezondheid en Wetenschap boordevol betrouwbare medische informatie. Zo hoef je je niet meer naar de krochten van internet te begeven waar je op basis van foutieve en verontrustende informatie jezelf allerlei ziektes aanpraat.

Om deze app te lanceren bedacht DDB Brussels een opvallende stunt. Minister Crevits zetelde in de plenaire vergadering van het Vlaams parlement met een merkwaardige uitslag op de arm, namelijk het logo van de nieuwe app. Daar had Minister Crevits het volgende over te zeggen: “Door publiekelijk met enkele ziektesymptomen te verschijnen, wilden we de reflex van het online opzoeken aankaarten. Dat mogen de collega’s en journalisten hier in de zaal gerust doen, maar dan liefst van al via Zoek Gezond: dé plek voor een eerste check.”

ZoekGezond is er om de patiënten meer te empoweren, maar vooral ook om het werk van de huisartsen te verlichten. Als iedereen over dezelfde correcte informatie beschikt, komen we samen sneller tot de juiste diagnose.

De campagne loopt ook online en in print. Ook daar wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten uitslag om de patiënt iets kritischer te laten nadenken, samen met Zoek Gezond.  

Download de app hier.

Credits

Client: Gezondheid & Wetenschap
Client contacts: Marleen Finoulst, Patrick Vankrunkelsven & Fran Bambust
Agency: DDB Brussels
Creative Director: Kwint De Meyer

Creatives: Jannis Min Jou & Thomas De Boeck
Account: Thomas Koltsidas & Lore Desmet

Strategy: Margot Dedrijvere

Photography: Antoine de Bellefroid, Nicolas de Beauffort & Danny Jacquemin

Video: Antoine de Bellefroid & Nicolas de Beauffort
Production: Polly Seynaeve

Make-up Artiste: Charlotte Blommaert
Designer: Patrik Bras