De Blauwe Peer viert 25 jaar

Communication / Crea / News

Sfeerbeeld II - De CitroendansHet Gentse communicatiebureau De Blauwe Peer bestaat 25 jaar. Dat viert ze met een volledig jaar feest. Onder meer door online party's te organiseren, alle stagiairs van de voorbije 25 jaar bij elkaar te brengen en de deuren open te zetten voor jong artistiek talent. Daarnaast blaast De Blauwe Peer ook een aantal oude tradities nieuw leven in. De appelsienendans wordt de citroenendans, samenwerkingen en kruisbestuivingen worden het nieuwe alleen, en krijgt Sylvain, de buitenwipper en everzwijn-icoon, hopelijk een lief. Hoe het feestjaar wordt afgesloten, is nog een groot geheim.
Op 11 januari werd in het volkscafé De Viking de aftrap gegeven met de citroenendans. Deze traditie uit De Muide (appelsienendans) stamt uit de jaren vijftig, het fruit werd vervangen door een passender citrusvrucht. Het zuurste koppel kreeg aan het einde van de avond in een afgeladen volle zaal een bak met citroenen. De oudste danseres (83) en de jongste spruit (1,5) zorgden voor een correcte doorslag van de wijk.

Het gebouw van De Blauwe Peer in het Noorden van Gent leent zich uitstekend tot gasten. Op 15 januari startte een eerste kunstenaar (Janes Zeeghers) zijn twee weken durende residentie. Iedere twee weken ontvangt De Blauwe Peer een nieuwe gast. « De lijst met 25 gasten is voorlopig nog geheim, maar er zitten een paar Gentse kleppers tussen, » vertrouwt Katrien Dierickx ons toe. « Iedereen is op een of andere manier aan De Blauwe Peer verbonden. Ze beheren onze Instagram account, na twee weken laten ze hier iets achter en eind december bundelen we alles in een grafisch verslag. »
Sinds vele jaren staat Sylvain L’Everzwain zijn mannetje aan de inkom van het bedrijf. Stoer, maar eenzaam. Begin januari besloot hij schoorvoetend een Tinder account aan te maken. Voorlopig heeft dit nog geen dates, of zelfs maar een match opgeleverd. De Blauwe Peer roept het publiek dan ook op om mee te zoeken naar een passende vriendin voor haar everzwijn. Ken je een geschikt varkentje? Stuur dan een foto naar info@blauwepeer.be.
Sylvain L’EverzwainDe Blauwe Peer werd op 1 april 1993 opgericht door Peter Vandenberghe, Katrien Dierickx en Philippe Selfslagh. Doorheen de jaren evolueerde het van een puur grafisch ontwerpbureau naar een strategische communicatiepartner voor talloze Vlaamse bedrijven en organisaties. Zo zijn ondermeer Film Fest Gent, de steden Gent en Aalst, Huurland, Johnson & Johnson, Gent Festival van Vlaanderen, De Krook bibliotheek, Volvo Cars en Gent Jazz klant. « Een communicatiebureau moet zichzelf elke dag opnieuw uitvinden, » zegt oprichter Peter Vandenberghe. « Wie dat niet doet, is misschien even mee met een trend, maar beseft dan te laat dat de wereld niet heeft stilgestaan. Een divers en super creatief team is daarbij een absolute must. »