De Persgroep verhuist naar Antwerpen

Communication / News

De Persgroep

In juli 2016 lanceerde de stad Antwerpen een wedstrijd voor de verkoop van een terrein van 1900m² in de stationsbuurt van Antwerpen. De Persgroep nam deel en is verheugd te melden dat we als winnaaruit de bus zijn gekomen. Dit betekent dat de Belgische uitgeversactiviteiten van het mediabedrijf en het hoofdkantoor van de groep – beide momenteel in Kobbegem (zie foto) gevestigd - op termijn zullen verhuizen naar het Kievitplein in Antwerpen.

De bouw zal in het najaar van 2017 van start gaan en De Persgroep wil tegen de zomer van 2019 zijn intrek nemen in de nieuwe gebouwen. Het nieuwe gebouw wordt hét uithangbord van de vernieuwde stationsbuurt aan het Centraal Station. De Persgroep zal er een open en flexibele werkomgeving creëren die mooi ingebed wordt in de woonbuurt. Architectenbureau Crepain Binst ontwierp de plannen voor het nieuwe gebouw.

Door diverse acquisities en overnames in binnen- en buitenland is De Persgroep uitgegroeid tot een internationaal mediabedrijf dat actief is in België, Nederland en Denemarken. Antwerpen is in die optiek beter gelegen om de communicatie tussen de verschillende locaties te vergemakkelijken. Bovendien wil De Persgroep - door de ligging aan het Centraal Station – het gebruik van het openbaar vervoer stimuleren bij  zijn medewerkers. Tot slot is Antwerpen - als universiteitsstad en bloeiende start-up scene - de ideale omgeving om de groei en de ambities als innovatief mediabedrijf verder vorm te geven.

Christian Van Thillo, CEO van De Persgroep: “De Persgroep is een kerngezond mediabedrijf dat zich volop voorbereidt op een meer digitale toekomst. Daarbij is het cruciaal om kennis te delen tussen de verschillende landen. Een nieuwe werkplek aan het station in Antwerpen maakt een vlotte verbinding met onze sites in Rotterdam en Amsterdam mogelijk. Bovendien hebben we de kans om aan het Kievitplein een zeer creatieve en inspirerende werkplek te creëren in lijn met onze toekomstvisie.”