De Rode Ridder claimt Excalibur

Crea / News

rode-ridderSinds deze namiddag is duidelijk waarom er al sinds vrijdag 22 april een rotsblok mét zwaard op de Grote Markt in Mechelen staat - zie ons bericht van 26 april 2016. Niemand minder dan de Rode Ridder kwam er - met de hulp van Duval Guillaume - langs om zijn zwaard op te halen en meteen ook de eerste sticker te verkopen aan burgemeester Bart Somers in aanwezigheid van de vrijwilligers van de lokale afdeling van Rode-Kruis Vlaanderen, afdeling Mechelen.

IMG_0629 Duval Guillaume Excalibur

De Rode Ridder is niet alleen het personage dat dit jaar de beroemde sticker van Rode Kruis-Vlaanderen siert, het is ook de Vlaamse stripheld bij uitstek. Een onbaatzuchtige redder in nood, dé perfecte match met de Rode Kruis-vrijwilligers dus. Het zijn trouwens die vrijwilligers die vanaf 28 april 15u tot 12 mei massaal in het straatbeeld zullen opduiken om de stickers te verkopen. Hou die 5 euro maar al klaar! De opbrengst van de Stickeractie gaat, zoals elk jaar, integraal naar de lokale Rode Kruisafdelingen. Zij kopen er bijvoorbeeld nieuw hulpmateriaal mee aan zoals reanimatiepoppen, verbandmateriaal, ambulances enz. Door een sticker te kopen investeer je eigenlijk in je eigen omgeving want je helpt via het Rode Kruis heel wat mensen in jouw buurt.

sticker-rode-ridder-persbericht-max-703x0

Dit jaar zal je voor het eerst ook de nieuwe uniformen te zien krijgen. De bordeaux-rode pakken zijn al voor een deel vervangen door de fluogeel-rode werkpakken. De vrijwilligers laten zich dit jaar ook niet afschrikken door het slechte weer dat jammer genoeg de komende twee weken voorspeld wordt.