De Tijd | L’Echo zetten bijna 27.000 Belgen aan het beleggen met de Beursrally

Media / News

De zesde editie van de Beursrally was opnieuw een succes. De beleggerswedstrijd van De Tijd | L’Echo met steun van MeDirect haalde bijna 27.000 deelnemers.

Ook dit jaar konden beginnende én ervaren beleggers tussen 21 november 2022 en 27 januari 2023 virtueel beleggen in aandelen en fondsen om uiteindelijk met de hoofdprijs van 10.000 euro te gaan lopen.

De Beursrally moedigt beginnende beleggers aan om te leren beleggen en ervaren beleggers om hun beleggingstalent te botvieren. Het deelnemerspubliek is dan ook heel uiteenlopend. 28% van de deelnemers is jonger dan 30 jaar, bijna de helft jonger dan 40 jaar. Alle deelnemers samen voerden meer dan 550.000 transacties uit.

Deelnemers spelen met fictief geld, maar kunnen echte prijzen en geld verdienen. Hierbij worden ze geholpen door informatie en nieuwsduiding die De Tijd | L’Echo via haar verschillende kanalen en merken biedt. Dankzij de steun van Medirect kunnen de winnaars uit de verschillende voorgestelde klassementen tot 10.000 € winnen.

“Met bijna 27.000 deelnemers toont de Beursrally opnieuw aan hoe relevant beleggen blijft. De deelnemers kunnen via de Beursrally op een veilige manier de basiswerking van de beurs en investeren verkennen. Inzichten die ze later op het 100% online platform van MeDirect.be kunnen toepassen. Om die reden is en blijft MeDirect dan ook de overtuigde hoofdsponsor van deze competitie” zegt Steven De Backer, head of marketing bij MeDirect Belgium.