De zomer in je zak?

Summer Academy 2

Agenda / Communication / News

Summer AcademyVan 27 tot 30 juli dompelen tien pas afgestudeerden zich onder in de digitale wereld, tijdens de Summer Academy van In The Pocket in Denée (Namen). Drie dagen lang leren ze er niet alleen de kneepjes van het vak, het jonge talent krijgt er ook een brandend actuele uitdaging voorgeschoteld. Samen werken ze een businesscase uit voor Refu Interim. Dit uitzendkantoor traint en begeleidt asielzoekers en erkende vluchtelingen naar een vrijwilligerservaring in de culturele, sociale en vrijetijdssector.

Dat In The Pocket linken wil leggen tussen de digitale industrie en een van de grootste maatschappelijke uitdagingen van vandaag, hoeft niet te verbazen. "Als digitale product studio zoeken wij constant de raakvlakken op tussen doelstellingen van de bedrijven en de behoeftes van hun doelgroepen," verduidelijkt Hannes Van de Velde, verantwoordelijke voor product design bij In The Pocket. “Zo ontwikkelen we digitale producten die bedrijven helpen te groeien. Tijdens de Summer Academy trekken we die lijn door naar Refu Interim om de organisatie te helpen haar doelgroep beter te bereiken.”

Refu Interim is een initiatief van het Gentse productiehuis cirQ vzw. Het project kwam in februari 2017 uit de startblokken en breit een vervolg aan het succes van BataHlan. Daarbij gingen in 2016 tachtig vluchtelingen aan de slag op de Gentse Feesten. “De doelgroep van Refu Interim is heel breed: asielzoekers en erkende vluchtelingen die uitkijken naar een eerste werkervaring in België,” vervolgt Hannes Van de Velde. Wat ze gemeen hebben is een smartphone. Die zal als uitgangspunt dienen voor de ontwikkeling van een gloednieuw digitaal product of platform waarmee Refu Interim dit jaar een honderdtal vluchtelingen wil informeren. De deelnemers van Summer Academy – iedereen met een hart en neus voor digitale innovatie – zullen daarbij een cruciale rol spelen.

Inschrijven voor Summer Academy kan nog tot 1 juni 2017 via https://inthepocket.mobi/blog/2017/summer-academy.