Deauville Green Awards uit de startblokken

Awards / News

De jacht naar de meest groene audiovisuele producties is sinds vorige week geopend. Tot en met 10 april kunnen bureaus hun spot, bedrijfsfilm of documentaire rond duurzame ontwikkeling, eco-innovaties en sociale verantwoordelijkheid indienen voor de Deauville Green Awards. De intussen al negende editie van deze awarduitreiking vindt plaats op 17 en 18 juni 2019 in Deauville in Frankrijk.

Ook dit jaar wordt prioriteit gegeven aan het verbinden van professionals en het eren van creatie. De Deauville Green Awards is een ontmoetingsplaats voor alle innovaties op het gebied van duurzame ontwikkeling en een groene en verantwoorde audiovisuele communicatie. Het evenement stelt professionals in staat om hun films en best practices te laten zien en biedt hen de kans om met een gouden Green Award naar huis te gaan.

Zullen ongetwijfeld aanwezig zijn? Verschillende belangrijke spelers die zich inzetten voor positieve verandering, waaronder ACT-Responsible, Euronews, France TV, RTBF, WWF en tal van andere innovatieve bedrijven. Professionals kunnen hun werk tot 10 april online registreren. Er zijn drie aparte luiken voorzien (spot, info en docu) en 14 categorieën. Er worden van over de hele wereld meer dan 500 inzendingen verwacht, die door een dertigtal juryleden online zullen worden beoordeeld.

Ter info: voor deze editie van de Deauville Green Awards zal de organisatie een « nonprofit discount » verlenen aan NGO’s, studenten, zelfstandige producenten en kleine productiehuizen. De ideale manier om het debat rond film aan te moedigen!