Decathlon en Oxelo: samen voor toegankelijke sport voor iedereen

Crea / News

Efluenz coördineerde recent een samenwerking tussen Decathlon en Oxelo, een initiatief dat het engagement van Decathlon onderstreept om "Sport in beweging te brengen" en de geneugten en voordelen ervan duurzaam toegankelijk te maken voor een breder publiek.

In het kader van deze samenwerking heeft Decathlon haar wens uitgesproken om rolschaatsen te promoten als zomerse activiteit voor gezinnen. De influencers ontvingen Oxelo-rolschaatsen voor hun kinderen, evenals een complete beschermingsset, wat aantoont dat rolschaatsen toegankelijk kan zijn voor iedereen, zelfs voor de jongsten.

De influencers benadrukten in een reeks video's het belang van knie-, elleboog- en helmbescherming. Het ging daarnaast ook over de toegankelijkheid van Oxelo-producten, waarbij ze de eenvoud van gebruik en de prijs-kwaliteitverhouding naar voren brachten. Deze nadruk toonde aan dat Decathlon zich inzet om sport zowel betaalbaar als praktisch te maken voor gezinnen, waarmee traditionele barrières rondom sportieve activiteiten in het gezin worden doorbroken.

Aan het einde van de campagne deelde elke influencer trots de vorderingen van hun kinderen in de rolschaatssport, waarbij ze benadrukten dat sport niet voor een elite is, maar toegankelijk voor iedereen.

"Het gebruik van influencermarketing in deze campagne heeft een breed publiek bereikt, wat aantoont dat gezinnen een sleutelpubliek zijn voor een merk als Decathlon. De influencers, als ouders en actieve leden van de online gemeenschap, speelden een essentiële rol bij het creëren van authentieke en overtuigende content," besluiten ze bij Efluenz.