Delhaize en TBWA kiezen deze verkiezingen volop voor lokaal

Crea / News

En, klaar om te gaan stemmen? Nu partijen net voor de verkiezingen volop uitpakken met grootse slogans, speelt Delhaize voor de nieuwe Belhaize-campagne hier graag op in. Met ‘Kies lokaal, kies Belhaize’, trekken TBWA en Delhaize samen naar verkiezingen met op het programma hun uitgebreide gamma lokale producten.

Delhaize heeft een gigantisch aanbod aan Belgische producten. Om die sterke lokale verankering in de picture te zetten, trekken ze naar de kiezer... euh klant, met ludieke slogans die lokale producten als boodschappenlijsttrekkers naar voren schuiven.

Op grote affiches in het straatbeeld zie je naast lokale producten slogans als ‘Geen woorden maar braden’, ‘Voor een betere tomaatschappij’, ‘Onze boodschappenlijsttrekkers’, ‘Pluk de vruchten van ons beleid’, ‘Wij côte a l’ossen het op’, enz.

“De aanloop naar de verkiezingen is het ideale moment om onze lokale producten en producenten in de kijker te zetten. Het leeft enorm op dit moment en het is ook echt een lokaal gebeuren. In de hectiek van de vele verkiezingsslogans en de race naar de meeste stemmen, wilden we een campagne creëren die daar op een leuke manier op inspeelt. Met als belangrijkste boodschappen dat goed en vers eten de beste keuze is én dat je voor al dat lekkers van hier bij Delhaize moet zijn,” zegt Jo Boone, campaign team manager bij Delhaize.

De affiches zijn helemaal opgemaakt in stijl van de typische plakaffiches waar partijen zo graag gebruik van maken. Naast de OOH posters en winkelaffiches, volgt ook nog een tv-campagne die de slogans scandeert en grote, houten panelen in velden van Belgische producenten waar Delhaize elke dag mee samenwerkt.

Deze promocampagne speelt ludiek in op het hele politieke gebeuren zonder partij te kiezen. Buiten een heerlijke partij verse Belgische producten natuurlijk.

Credits:

AGENCY: TBWA\Belgium

CLIENT: Delhaize

Aude Mayence, Jo Boone, Lauren Van Bylen, Ellen Van Praet

CAMPAIGN TITLE: 

KIES LOKAAL, KIES BELHAIZE

JE CHOISIS LOCAL, JE CHOISIS BELHAIZE

CREATIVE DIRECTOR: Frank Marinus, Stijn Klaver, Chiara De Decker

BRAND CREATIVE TEAM: Stijn Klaver, Chiara De Decker, Stefan Dias, Yannick Pringels, Alex Ameye, Ymke Smets, Sandrine Rozenberg, Inge Bracke

DIGITAL CREATIVE TEAM: Inge Bracke, Geert Feytons

COPYWRITING: Chiara De Decker, Stefan Dias, Yannick Pringels

ACCOUNT TEAM: Marieke Michils, Philippe Van Eygen, Carole Hayard

STRATEGY: Bert Denis, Kristof Janssens, Dorien Mathijssen

INTEGRATED BRAND STRATEGIST: Dorien Mathijssen

DIRECTOR STUDIO: Danny Jacquemin

DTP: Marianne Gualtieri

PRINT PRODUCTION: Michel Prairial 

DIGITAL PRODUCTION: MAKE 

Projectmanagement Team: Stijn Punie, Laura Paulus, Ken Kools

Online production: Annelies Eskens

HEAD OF AV PRODUCTION MAKE: Mieke Vandewalle

PRODUCTION COMPANY:  MAKE
Post-producer: Leslie Verbist 

Sound: Gwenn Nicolay & Jan Pollet

RADIO PRODUCTION: MAKE

Producer: Raf Cyran, Pia Decabooter

Sound: Gwenn Nicolay & Jan Pollet

PHOTO PRODUCTION: MAKE

Food photography: Studio Wauters

MEDIA AGENCY: MindShare

MEDIA PLANNERS: Claudia Pacitti, Laura Monteleone, Stéphanie Van Geit, Macha Derine