Delhaize verhuist van Brussel naar Zellik

Communication / News / Retail

Delhaize enseigneDelhaize verhuist de ondersteunende diensten in Sint-Jans-Molenbeek naar de gebouwen van de Belgische mediagroep De Persgroep in Kobbegem (Asse). Dat is net naast de bestaande logistieke site van Delhaize in Zellik (Asse). Zo zal Delhaize al haar ondersteunende diensten op één locatie kunnen centraliseren. De verhuizing is gepland voor de eerste helft van 2020. De huidige bedrijfspanden in Sint-Jans-Molenbeek zullen worden verkocht.
Delhaize wil haar organisatie en activiteiten voortdurend efficiënter maken om haar klanten nog beter te kunnen bedienen, zo luidt het. De site, die nu nog gebruikt wordt door De Persgroep, biedt een unieke kans om alle activiteiten van de ondersteunende diensten bij Delhaize te centraliseren. Op dit moment omvat de site in Zellik al de logistieke activiteiten, evenals het aankoop- en kwaliteitsdepartement van Delhaize. Met deze geplande verhuizing zullen zij het gezelschap krijgen van collega’s uit de andere ondersteunende diensten, zoals marketing, HR, IT, Technical, Legal, Corporate Affairs, Finance en alle andere diensten. Het gebouw en de inrichting zullen de allernieuwste aspecten van een modern kantoorgebouw hebben. De beoogde verhuizing van de ondersteunende diensten van Sint-Jans-Molenbeek naar de gebouwen van De Persgroep staat gepland voor de eerste helft van 2020. Tot dan blijven deze diensten in Sint-Jans-Molenbeek. Delhaize zal het gebouwencomplex van WDP huren. De medewerkers die nu in het kantoor op de  Marie Curie Square in Anderlecht werken (IT-diensten voor Ahold-Delhaize Europa), zullen in 2020 ook naar het nieuwe hoofdkantoor in Zellik verhuizen.
Terzijde: Delhaize wil blijven inzetten op haar wijnbottelarij. Het plan is om deze activiteit eveneens te verhuizen naar het nieuwe gebouw in Zellik. Deze verhuizing is voorzien voor 2021. Delhaize zal binnenkort op zoek gaan naar een koper voor haar site aan de Osseghemstraat in Sint-Jans-Molenbeek.