Delhaize viert vijf jaar Averbode in assortiment

Het vreemd gebruik van aflaten, waarmee gelovigen de weg naar de hemel plaveiden, ligt grotendeels achter ons. Bij Delhaize vonden ze een alternatief: al vijf jaar verkoopt de retailer de artisanale producten van de norbertijnerabdij van Averbode: peperkoek, bier, abdijkaas en artisanaal brood. "Sinds de lancering is het assortiment uitgebreid van drie naar elf artisanale producten," luidt het bij Delhaize. "Wij zijn enthousiast over de samenwerking met de Abdij van Averbode en kijken vol verlangen naar wat deze samenwerking in de toekomst nog zal brengen."
Bier
Het ‘nieuwe’ Averbode Abdijbier is een eerbetoon aan en een herwaardering van de geschiedenis, want van de 14de tot begin 20ste eeuw waren er al brouwactiviteiten in de abdij en waren er ook verschillende brouwsels (Camerbier en Cleynbier). Abdij Averbode is een goudgeel multigranen bier – gerstemout, haver, spelt – van 7,5%, dat dry hopping ondergaat, een techniek waarbij extra hop in koude lagering toegevoegd wordt, waardoor het bloemige karakter wordt benadrukt. Dit 'erkend Belgisch Abdijbier' krijgt ook nog een nagisting op fles. Het resultaat is een bier dat bloemig geurt en een zweem van zoetigheid en fijne hoparoma’s heeft, met een frisse, volle en bittere afdronk. Het Averbode bier is verkrijgbaar in twee formaten: 33 cl & 75 cl Averbode Blond. Van de 33 cl-versie worden er jaarlijks 215.000 flesjes verkocht. Van de 75 cl-flesjes worden er jaarlijks 32.000 verkocht. Het bier past perfect bij het Averbode brood en kaas, daarnaast is het ook zeer lekker bij rood vlees.

Peperkoek en kaas
Peperkoek heeft alle kwaliteiten in huis om ‘één met het moment’, de filosofie van Abdij Averbode, waar te maken. De langzaam gebakken en warm gesneden peperkoek van Averbode kan dan ook heel wat momenten van de dag verrijken: als ontbijt, als tussendoortje of als dessert. En abdijkazen maken deel uit van het Belgische culinaire erfgoed, waarbij traditie en authenticiteit voorop staan. Deze waarden, die sterk ingebed zijn in de abdijgemeenschap van Averbode, vormen ook de rode draad binnen het hele ontwikkelingsproces van Averbode abdijkaas. Abdij Averbode kaas is een half harde, smeuïge speciaalkaas met een pittige, volle smaak en een gul karakter. De halfharde kaasbolletjes rijpen zo’n viertal weken, de balken een zestal weken. De kazen worden twee à drie keer per week gewassen met een geheime mengeling die aan de basis ligt van de unieke kaassmaak.

Responsable du développement commercial et marketing H/F - Réseau des Médias de proximité (FR)
APPEL A CANDIDATURES Le Réseau des Médias de proximité recrute un.e « Responsable […]
Corporate PR Account Manager Walkie Talkie
WALKIE TALKIE IS ON THE LOOKOUT FOR A CORPORATE PR ACCOUNT MANAGER WALKIE […]
Marketing and Admissions Director - The British School of Brussels
We’re looking for a Marketing & Admissions Director to join our amazing team at The […]
Customer Engagement Strategist - Christelijke Mutualiteit
Bedrijfsomschrijving Werken bij CM, is werken met goesting. Want bij CM heb je […]