Denstu en Isobar scoren hattrick met tapforward

Awards / News / Research

De campagne 'Affordable Medicine' die Dentsu Consulting en Isobar voor EG ontwikkelden, won dit jaar goud op AMMA's, zilver op de BOA's en brons op de Effies. Voor Densty Aegis Network de gelegenheid om nog even terug te blikken op die campagne. Het was namelijk de eerste implementatie van het TapForward-model, dat vorig jaar geïntroduceerd werd door Wim Vermeulen, managing director van Dentsu Consulting, in zijn boek 'Marketing for the Mad (Wo)Men of Tomorrow'.

Het TapForward-model bouwt verderop toonaangevend onderzoek in behavioral change en  marketingeffectiviteiten is gericht op het creëren van lange en korte termijn groei. De basis is het System 1 en 2 denken van Daniel Kahneman en, daaruitvolgend, de drie consumentenheuristieken die sterk correleren met marktaandeel: mentale beschikbaarheid, emotionele binding en onderscheidend merkvermogen. Wim Vermeulen: “In de afgelopen tien jaar is er veel verwarring geweest over wat er wel en niet meer werkt in ons vak. Soms in diemate dat we dachten alles opnieuwte moeten uitvinden. De laatste resultaten uit, vooral, de neurowetenschappen laten de puzzel terug in elkaar vallen.  Niet alle regels moeten worden herschreven. Meer nog, in een wereld vol schermen en een explosie van content is het de juiste combinatie van mentale beschikbaarheid, sterke emoties en discriminerend vermogen dat zorgt voor blijvende groei.”

Het TapForward-model is een briljante en uniekemethodologie, zegt Fred Dorsimont, managing director Isobar: "En in die zin een competitief voordeel voor zowel Isobar als Dentsu Consulting om de marketing effectiviteit van onze klanten te verhogen zowel op korte als lange termijn.”