Departement Zorg en The Oval Office zetten voordelen van vaccinatie op een rij

Crea / News

Vaccineren? Jij weet waarom. Dat is de slogan van het nieuwe campagneconcept waarmee Departement Zorg van de Vlaamse overheid de komende jaren de voordelen van vaccineren onder de aandacht wil brengen. The Oval Office werkte een langetermijnstrategie uit en staat tot het voorjaar van 2025 in voor alle creaties. De nieuwe campagne werd gelanceerd op het perfecte moment: de Europese vaccinatieweek.

Over vaccineren bestaan soms twijfels en vragen. De nieuwe overheidscampagne vertrekt vanuit respect voor de twijfel en wijst meteen ook de weg naar de juiste informatie over het onderwerp. Er zijn 1001 redenen waarom mensen zich laten vaccineren, en die zijn voor iedereen persoonlijk. En net die persoonlijke redenen zetten we in de kijker.

Voor de start van de campagne creëerde The Oval Office een visual en video waarin de typische ronde pleister, die je krijgt na een prik, deel uitmaakt van de keuzes die leiden tot een zorgeloos leven. Op basis van dat concept worden in de komende weken en maanden nieuwe afgeleiden gemaakt voor verschillende thema’s. Onder andere podcasts, reels voor sociale media en testimonials staan op de agenda.

Credits:

Client: Vlaamse overheid (Departement Zorg)
Contact: Joris Moonens (Woordvoerder)
Agency: The Oval Office
Account Team: Line Reynaert, Eva Verhofstadt, Janne Roelen
Strategy: Mieke Fonck
Creative Director: Sébastien Van Reet
Creation: Evy Donse, Roel Craen
Design: Maurice Calle
3D-ontwikkeling: Rabbit Hole
Media: Mindshare