Design is everywhere met MAD

Agenda / Design / News

MAD - Home of Creators organiseert, samen met Belgium is Design-partners Flanders District of Creativity en Wallonie-Bruxelles Design Mode, een tweedaags event om (inter)nationale producenten te laten kennismaken met Belgische en internationale ontwerpers. De bedoeling is om enerzijds meer inzicht te krijgen in de internationale designindustrie en anderzijds het contact tussen de verschillende partijen te bevorderen en samenwerking te verwezenlijken.

Op 28 november gaan de oprichters en CEO’s van uitgenodigde merken in de voormiddag in dialoog met Sylvain Marcoux. Doel? Hun visie over design delen met het publiek en toelichten hoe zij samenwerken met de ontwerpers. Sylvain Marcoux is de oprichter van Maison Marcoux Mexico, een uitgeverij van voorwerpen die de creativiteit van internationale ontwerpers en de knowhow van Mexicaanse handwerkers combineren. Daarnaast staat hij aan het hoofd van zijn agentschap Marcoux PR & Communications in Parijs. 

De volgende labels en producenten zullen aanwezig zijn: DesignerBox (FR), Macevi 1928 (IT), Matière Grise (FR), New Citizen Design (NL), Serax (BE), Toulemonde Bochart (FR), Woud (DK) en XLBoom (BE).

Tijdens deze editie worden ook de projecten van geselecteerde ontwerpers van 29 november tot 1 december tentoongesteld. De deelnemende ontwerpers zijn Julien Renault, Jun Gobron, PaulineplusLuis, Amorce Studio, Benoit Deneufbourg, Pierre Vano, Thien Vo, Alain Berteau, Charlotte Lancelot, Nathalie Van der Massen, Maison Tricot, James Van Vossel, Roel Vandebeek, Stefan Schöning, Pierre-Emmanuel Vandeputte, Renaud Meunier en Studio Plastique.