DesignRepublic: Dubai to the rescue

Communication / News

Stilstaan is achteruitgaan. En dus laat het Brusselse DesignRepublic zich coachen door een firma in Dubai (Cosmic Centaurs) om te komen tot te komen tot een nog betere manier van hybride werken, zowel op kantoor als remote.

Sinds maart 2020 stelde DesignRepublic snel alles in het werk om het team een manier te bieden om vanuit huis te werken. Na vijf maanden van experimenteren, waarbij een heleboel dingen echt geweldig gingen, besloot men samen te werken met Cosmic Centaurs, een bedrijf uit Dubai dat gespecialiseerd is in het helpen van mensen en bedrijven bij het heroverwegen van het nieuwe 'waar' en 'hoe' van werken en leren.
"We zijn erg blij met de manier waarop we de pandemie tot nu toe hebben aangepakt," zegt Francis Van Acker van DesignRepublic. "We konden het hele team aan boord houden, we konden onze klanten perfect bedienen, we hebben nieuwe klanten gekregen en we hebben zelfs een nieuw teamlid aangeworven. Maar aangezien deze nieuwe hybride situatie duidelijk een permanent karakter zal hebben, zijn we ervan overtuigd dat we onze manier van werken moeten heroverwegen en een paar stappen verder moesten gaan." DesignRepublic en Cosmic Centaurs deden aan aan de hand  van Design Thinking. Het hele proces wordt binnenkort afgerond.