Didid en BNP Paribas Fortis vervullen je dromen

Communication / Innovation / News

DididDankzij Didid komen dromen veel makkelijker uit: gebruikers van deze nieuwe app plannen, budgetteren en delen waar ze van dromen. Ze sparen op een uitdagende manier de nodige middelen bij mekaar en verleggen hun grenzen. Zo worden zotte ideeën concrete projecten, en later onvergetelijke herinneringen. De Didid-app werd gecreëerd door een Belgische start-up - een 100% dochter van BNP Paribas Fortis - en is vanaf 12 maart gratis beschikbaar in de App Store en op Google Play. Didid kreeg van de Nationale Bank een PSD2 licentie. Dit laat toe dat gebruikers van de app hun bankrekening kunnen koppelen aan Didid om zo in alle veiligheid te sparen voor hun dromen of sponsoring van vrienden of familie te ontvangen. Op dit moment kunnen de rekeningen van BNP Paribas Fortis, Hello bank! en Fintro al aan de app gekoppeld worden. Didid is een geesteskind van de International Hackathon van BNP Paribas. Het was de startup-studio Bundl die er met het initiële idee op de proppen kwam. Behalve met BNP Paribas Fortis werkt Bundl ook met merken zoals Nike, Telenet, Coca Cola, Microsoft, Philips, Maxeda en Niko.

Didid is een mobiele applicatie die iedereen toelaat om altijd en overal nieuwe dromen aan te maken of eraan te sleutelen. Hoe? Download de app, plan een droom en stel een budget voorop. Voeg vervolgens onbeperkt inspiratie toe die je online vindt of bij andere Didid-gebruikers, en volg stap voor stap de evolutie van je budget op. Je kan dus dromen vormgeven, budgetteren, plannen, delen en uiteindelijk waarmaken, allemaal binnen één interactieve applicatie. Didid-gebruikers kunnen ervoor kiezen om hun dromen voor zichzelf te houden of met andere gebruikers te delen. Zo moet er een community van dromers ontstaan die mekaar inspireren. Uit een test van de Didid-app blijkt dat meer dan 80% van de testers hun droomplannen willen delen met andere gebruikers. Het is een sociaal ecosysteem dat intuïtief, speels en gemakkelijk dromers met elkaar verbindt.

Om al die ambities waar te maken, kan de dromer zijn bankrekening veilig koppelen aan zijn Didid-profiel. Zo wordt de droom concreet en stijgt de kans dat hij ooit werkelijkheid wordt: je spaart actief via de Didid-app en volgt stap per stap de evolutie van je spaarinspanningen op. En de website didid.be laat vrienden en familie toe om dromers een financieel duwtje in de rug te geven door middel van sponsoring. Ze kunnen rechtstreeks een concrete droom (of een onderdeel ervan) ondersteunen. Het is meteen de oplossing voor wie een huwelijks- of geboortelijst maar niets vindt. Gedaan ook met cadeaubonnen of kousen als verjaardagscadeau. “Bij Didid willen we mensen helpen om groot te dromen. We helpen onze gebruikers om die dromen ook echt te realiseren, door er gedetailleerde projecten van te maken met een vooraf bepaald budget en een deadline. Want dat maakt het verschil uit tussen dromen en daden,” zegt Maarten Verboven, hoofd van de start-up Didid.