DLV BBDO wint Grand Prix IMPACT Awards 2022

Awards / News

De European Association of Communications Agencies (EACA) en haar IMPACT Council hebben de winnaars aangekondigd van de 2022 IMPACT Awards voor Interactieve Marketing, Promotie en Activatie. Een paneljury van bijna twintig professionals uit heel Europa, voorgezeten door Alvaro Alés (ceo van 360º Marketing & Communications), selecteerde twintig winnaars van tien bureaus uit 4 landen. Tsjechië schoot de hoofdvogel af met maar liefst elf trofeeën, gevolgd door Italië met vijf stuks en Ierland/Spanje, die elk twee prijzen mee naar huis namen. 

De Grand Prix voor uitzonderlijke verwezenlijkingen ging naar DLV BBDO (Italië) voor hun campagne "The Sign Dance" voor de Italiaanse Ente Nazionale Sordi (ENS), de nationale vereniging van doven. De Italiaanse gebarentaal (ISL oftewel Italian Sign Language) werd in 2021 erkend als officiële taal, maar toch gebruiken weinig mensen het en raken veel doven geïsoleerd. Samen met het ENS bedacht DLV BBDO een simpele, luchtige en grappige campagne waarin het onderwerp werd genormaliseerd en werd voorgesteld op een populaire manier waarmee iedereen voeling heeft. “The Sign Dance is het bewijs dat we trends kunnen ombuigen tot waardevolle en relevante maatschappelijke impact," zegt een trotse Marianna Ghirlanda, ceo van DLV BBDO. "Het was een grote uitdaging want we wilden pleiten voor een betere integratie van doven in de samenleving, maar hadden totaal geen mediabudget ter beschikking. En toch zijn we erin geslaagd!"  

Voorzitter van de jury Alvaro Alés benadrukt dat de juryleden van de IMPACT Awards 2022 een moeilijke opdracht hadden: "We moesten campagnes beoordelen uit een periode waarin COVID-19 ervoor had gezorgd dat sommige awards niet uitgereikt konden worden. Desondanks is er sterk creatief werk verricht, zo ook bij de winnende Italiaanse campagne - een duidelijk voorbeeld van wat bureaus die lid zijn van de EACA IMPACT Council in Europa kunnen verwezenlijken," besluit hij. 

De volledige lijst van winnaars vindt u hier. Er waren helaas geen Belgische winnaars.