D’M&S steekt VIO in het nieuw

Crea / News

vio.beeld_.contentDe online experten van D’M&S ontwikkelden een nieuwe website voor uitzendbureau VIO. Met de nieuwe website wil VIO het online kandidaten nog makkelijker maken om het ideale werk te vinden. Op de homepagina vraagt de website de bezoeker direct al welke job hij zoekt en waar. Naast deze eenvoudige filter bestaat er ook een klassieke, meer uitgebreide zoekfunctie met filters zoals opleiding en sector. De kandidaten kunnen ook jobs bekijken per kantoor én een profiel aanmaken op My VIO, waar ze vacatures bewaren, cv’s uploaden en in 1 klik solliciteren.

Om dit alles mogelijk te maken, koppelden de webdevelopers van D’M&S de Drupal-website aan twee externe platformen. De vacatures komen binnen via één platform en de sollicitaties worden automatisch doorgestuurd naar het andere platform. Kandidaten kunnen op een vacature reageren of spontaan solliciteren. Het systeem herlaadt elke 10 minuten, zodat het jobaanbod steeds op punt staat. Elke sollicitatie komt zo automatisch terecht bij het juiste VIO-kantoor.

Tijdens de bouw van de nieuwe website werd er ook rekening gehouden met SEO, zodat surfers die via een zoekmachine zoeken naar een bepaalde job in een bepaalde sector sneller terechtkomen op een specifieke vacaturepagina van VIO. Met het live gaan van de nieuwe website startte D’M&S ook een ondersteunende SEA-campagne op met als doelgroep werkzoekenden. Door te adverteren voor zoekwoorden zoals interim(kantoor), jobs en vacatures in combinatie met een bepaalde stad of regio wil het communicatiebureau de instroom naar de verschillende kantoren een boost geven. Daarnaast focust de campagne op specifieke vacatures die belangrijk zijn voor VIO én waar veel op gezocht wordt. De marketeers volgen de campagne op de voet en sturen bij waar en wanneer het nodig is, om zo een optimaal resultaat te bereiken.