Dries Vereecke naar directieteam Mediahuis België

News / People

Dries Vereecke, eerder brandmanager voor Het Nieuwsblad, neemt met onmiddellijke ingang de functie van marketing director op binnen het directieteam van Mediahuis België. Als marketing director zal hij de brandteams van De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg aansturen en samen met hen verder bouwen aan de positionering en het succes van deze nieuwsmerken in een steeds meer uitdagende en verder digitaliserende context. Hij zal rapporteren aan Koen Verwee, CEO van Mediahuis België.

Vereecke startte zijn loopbaan binnen Mediahuis in 2004 als account manager voor Gazet van Antwerpen (Concentra). Daarna ging hij aan de slag als retail manager voor Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Na drie jaar zette hij als Salesmanager opnieuw de stap richting de commerciële regie van Concentra. Bij de oprichting van Mediahuis in november 2013 werd hij brand manager van Het Nieuwsblad en De Gentenaar.

“Meer dan ooit bestaat de uitdaging erin om goed te luisteren naar de noden van onze lezers. We moeten onze journalistiek op de meest gebruiksvriendelijke manier tot bij de lezer brengen en hierbij rekening houden met de digitale transformatie,” zegt Dries Vereecke. “Alleen door ook hierin werkelijk het verschil te maken, zullen we lezers kunnen overtuigen om te betalen voor onderscheidende kwaliteitsjournalistiek. Een hechte samenwerking tussen alle afdelingen van onze organisatie is hierbij de kritische succesfactor.”