E-sport: entertainmentsector van miljard dollar

Media / News / Research

Widget_esport_vENNee, er staat geen fout in de titel. Volgens Newzoo e-sport (de wereldleider op het gebied van e-sportanalyse.) zou e-sport moeten evolueren van 865 miljoen (USD) aan inkomsten in 2018 naar 1 miljard dit jaar. Zal deze nieuwe discipline blijven groeien? Zal dit fenomeen België bereiken? Het lijkt erop dat 'ja' het juiste antwoord op deze twee vragen is. Want inderdaad, er wordt steeds meer geïnvesteerd in e-sport, of het nu gaat om de arena's die aan deze activiteit zijn gewijd of om online structuren die competities over de hele wereld organiseren.
België van zijn kant doet zijn uiterste best om zijn achterstand in te halen en die te compenseren met enthousiaste verwijzen daarvoor naar onze aanwezigheid in de nieuwe Europese E-sportfederatie, alsook naar de oprichting van alvast een Franstalige federatie in België. Deze recente gebeurtenissen wijzen ondubbelzinnig op een grotere media-belangstelling, merkbaar sinds begin 2018.
WIDGET mensuel_NL_E-sport_08052019
Deze infografiek is een eerste resultaat van de samenwerking;ing tussen PUB en Auxipress om mediatrends in kaart te brengen.