Eddy Duquenne (Kinepolis) is International Exhibitor of the Year

Awards / News

Eddy DuquenneEddy Duquenne, ceo van Kinepolis Group, zal de International Exhibitor of the Year Award in ontvangst mogen nemen tijdens CineEurope. De award zal overhandigd worden als onderdeel van de CineEurope Awards Ceremony gehost door de Coca-Cola Company op donderdagavond, 22 juni in het Centre Convencions Internacional Barcelona (CCIB) in Barcelona, Spanje.

Deze award wordt elk jaar tijdens CineEurope uitgereikt door UNIC en Film Expo Group aan een bioscoopuitbater wiens prestaties, nieuwe ontwikkelingen, groei en marktleiderschap maken dat ze een vaandeldrager voor de industrie zijn. Albert Bert mocht deze award ook ontvangen in 1997, het jaar van de oprichting van Kinepolis Group.

« Eddy Duquenne en zijn Kinepolis team hebben één van de meest innovatieve bioscoopgroepen in Europa opgezet. Centraal in dit succes is het leiderschap van Eddy zelf, » zegt Andrew Sunshine, vice president van de Film Expo Group. « We zijn zo blij om Eddy en deze mooie organisatie te mogen huldigen tijdens CineEurope dit jaar. »

UNIC president Phil Clapp voegt hieraan toe: « Kinepolis staat voorop wat betreft recente innovaties door Europese cinema operators in termen van 'the big screen experience' en blijft staan voor nieuwe en verrassende benaderingen. Daarbij wordt benadrukt dat het de klant is die steeds in het centrum van de business moet blijven staan. Deze award is zeker een passende erkenning voor de prestaties van Eddy en zijn collega’s. »

Eddy Duquenne is gedelegeerd bestuurder van Kinepolis Group in tandem met Joost Bert. Duquenne is ceo sinds 2008 en verwierf expertise in de vrijetijdssector, vastgoedbeheer en het financiële circuit, via de vakantiegroep Sunparks en de bancaire sector. Sinds zijn aantreden zet Duquenne in op klantgerichtheid en innovatie en transformeerde hij Kinepolis group in een zelflerende en zelfinnoverende organisatie. Vandaag legt hij zich met name toe op de expansie van Kinepolis. Duquenne ontving ook reeds in maart 2014 de CinemaCon 2014 Global Achievement in Exhibition Award, een wereldwijde erkenning als beste bioscoopuitbater ter wereld.