Een dag op de set met Gaëlle Maes (VML)

Gaelle Maes (VML)

Communication / News

Een filmrolletje, een verdwenen studente en een strategisch planner. Het zou het begin van een thrillerreeks kunnen zijn, en dat is het eigenlijk ook. Wanneer Gaëlle Maes de afgelopen maanden niet aan het werk was als strategisch planner bij VML, schreef ze eigenhandig een nieuwe fictiereeks voor de Streamz Academy. Filmscript? Check! En dus deden wij ook een poging.

TAKE 1: INTERVIEW – PUB MAGAZINE – NOT@WORK

(Evy neemt plaats in een meetingroom en opent Teams. Aan de andere kant van het scherm: Gaëlle Maes voltijds strategic planner bij VML, een merkenbouwer met een passie voor film. Een aantal maanden geleden pitchte ze voor een jury van professionals het idee van ‘Diafragma’, het verhaal van een onopgeloste verdwijningszaak die heropend wordt wanneer er vijf jaar later een fotocamera opduikt met verdachte foto’s. Haar idee viel bij de Streamz Academy-jury zozeer in de smaak dat ze een plek bij de drie finalisten wist te bemachtigen. Evy is razendbenieuwd naar haar parcours en vraagt haar welke parallelen ze trekt tussen het schrijven van verhalen voor merken en het schrijven van een eigen fictiereeks.)

GAËLLE M. (VML)

Er zijn zeker wat gelijkenissen. Alles valt of staat met een goed idee. Je stelt jezelf dezelfde vragen: wat is nog niet gedaan? Wat zou ik zelf graag zien/horen? Wat valt in de smaak bij de Vlaamse kijker? Als je idee irrelevant is zal niemand oren hebben naar je verhaal.

EVY V.R.  (PUB)

Dan heeft je rol van strategic planner je best geholpen doorheen dit traject?

GAËLLE M. (VML)

(denkt na)

Ja... Als strategisch planner ben je dagelijks bezig met het pitchen van ideeën, iets wat we ook bij de Vlaamse filmproducenten moesten doen op Film Fest Gent. Die ervaring met publek spreken heeft me dus zeker geholpen. Los daarvan ben ik het gewend om als strategisch planner analytisch na te denken. De manier waarop de dingen op papier staan, de logische opbouw in je verhaal: ook dat zijn dingen die ik via mijn job heb meegekregen. Tijdens mijn Streamz Academy-traject viel het op dat ik een verhaal strategisch benader. Én dat ik al heel veel films gezien heb in mijn leven (lacht).”

[...]

LEES HET VOLLEDIGE INTERVIEW IN PUB MAGAZINE