Een derde van Villo!-fietsen wordt elektrisch

Communication / Media / News

Villo!(update) JCDecaux gaat in 2019 een derde van Villo!-fietsen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest elektrificeren. Daar is een akkoord over met de Brusselse regering. De elektrische fietsen zullen te vinden zijn in de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (1.200.000 inwoners). De financiering van deze nieuwe ontwikkelingen zal voor 100% door JCDecaux gedragen worden, dankzij de digitalisatie van een derde van de publicitaire borden, die deel uitmaken van het Villo!-contract en die verspreid zijn over de 19 Brusselse gemeenten. Deze borden zullen toelaten aan de gemeenten en het Gewest in real time boodschappen van algemeen belang te verspreiden, en aan adverteerders om gecontextualiseerd en in functie van geo-localisatie te communiceren.
Villo!, gelanceerd in 2009, heeft vandaag 114.000 gebruikers en een vloot van 5.000 fietsen verspreid over 360 stations. In het kader van het nieuwe akkoord zal JCDecaux in het voorjaar van 2019 1.800 klassieke Villo!-fietsen vervangen door elektrisch aangedreven fietsen. Dankzij draagbare batterijen, te herladen via een USB-C connectie, hebben de nieuwe fietsen een autonomie van 8 à 10 kilometer. Om dit nog toegankelijker te maken voor de gebruiker wordt het beheersplatform volledig vernieuwd.  In de loop van 2019 zullen de gebruikers via één enkele smartphone applicatie hun gebruik kunnen beheren. Pascal Smet, minister van Mobiliteit in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest: «10 jaar na het toelaten van deelfietsen in Brussel, ben ik zeer verheugd deze langverwachte modernisering aan te kondigen. Binnenkort is er geen reden meer om niet op een Villo! te stappen aan Flagey richting het S-station Mouterij of tussen Wiels en Vorst Nationaal. De hoogteverschillen in Brussel worden vaak beschouwd als een obstakel voor de Brusselaars om de fiets te nemen. Met de elektrische Villo! helpen we deze obstakels voor de verdere ontwikkeling van de fiets in de stad uit de weg te ruimen. »
Wim Jansen, CEO JCDecaux België-Luxembourg : «We zijn zeer blij met het akkoord dat met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werd gesloten, dat getuigt van het vertrouwen van de Brusselse minister van Mobiliteit in onze deskundigheid en onze wil te innoveren. Dit is werkelijk een erkenning van onze capaciteit om innovatieve oplossingen voor te stellen van hoge kwaliteit, die significant bijdragen tot de eco-mobiliteit van het Gewest dankzij een technologische oplossing die verplaatsingen in een topografisch moeilijke regio zal vergemakkelijken, en dit zonder onderbreking van de dienst. Na het recent winnen van de contracten voor elektrische deelfietsen in Stockholm en Luxemburg, en de voorziene installatie van 2.500 elektrische fietsen in Lyon in 2.500, zijn we trots dat we het uitrollen van onze e-bike oplossing in Europa kunnen verderzetten, een performante dienst die bovendien ook symbool is voor duurzame moderniteit.»