Een vlijmscherp creatief

Communication / News

Het klassieke bowlen beu? Romain Félix, ex-creatief directeur bij Air, opende WoodCutter, de eerste Belgische bijlwerpbar. U leest het goed: sinds 2019 is het dus mogelijk om te gaan bijlwerpen in hartje Brussel en Antwerpen. Met de geur van vers gekapt hout in de neus vertelt Romain Félix ons over zijn passie voor ondernemerschap en challenges. 

Is bijlwerpen niet alleen voor vikingen?

Romain Félix: “Allesbehalve. Iedereen kan met een bijl werpen! Bij WoodCutter vinden veel afterworks en teambuildings plaats, maar ook Tinder-dates (lacht). 50% van ons clienteel bestaat uit vrouwen, en omdat bijlwerpen een kwestie van techniek is en niet van kracht, hebben zij er vaak ook het meeste aanleg voor. Daarnaast komen hier ook vaak gezinnen. Ons doel is om mensen warm te ontvangen en hen zoveel mogelijk plezier te laten beleven.”

Hoe ben je op dit ongewone idee gekomen?

Romain Félix: “Ik was inderdaad op zoek naar iets ongewoons. Iets wat we niet gewend zijn om te zien. Mijn eerste contact met bijlwerpen was in England, samen met een vriend. Ik vond het meteen heel interessant en het bracht me op het idee om hier op mijn eigen manier een bijlwerpbar te beginnen. Toen we hier openden had ik de techniek nog steeds niet onder de knie. Ik was echt heel slecht, maar maakte snel vorderingen. En toen ging het weer achteruit (lacht). Dat maakte het ook leuk en spannend.”

>>> HET VOLLEDIGE ARTIKEL LEEST U HIER