Eén week, twee bekroningen voor Nanopixel

Awards / Innovation / News

kmo_vh_jaar-winnaar-1Nanopixel, actief met high end 3D visualisering en pionier op het vlak van digitale klantenervaringen, is door Unizo uitgeroepen tot de West-Vlaamse kmo van het jaar. De prijsuitreiking vond plaats op donderdag 18 oktober in Domein Vossenberg in Hooglede. De titel is de tweede award voor het bedrijf op minder dan een week tijd, op dinsdag wonnen ze al een internationale VR award in Londen. De overwinning in Hooglede kwam als een verrassing voor het jonge bedrijf. “We hadden deze bekroning helemaal niet verwacht,” zegt Dietrich De Blander, CEO van Nanopixel. “We waren een atypische genomineerde, aangezien alles wat we doen bij ons eigenlijk virtueel is.” Nanopixel moest het opnemen tegen vier andere kmo’s die voornamelijk uit de industriesector kwamen, en tastbaardere producten afleveren.nanopixel_wint_vr_award

Voor Nanopixel was dus dus de tweede bekroning in één week. Het kreeg een award op de International VR Awards 2018 in de categorie VR Architecture and Real Estate of the Year. De VR Awards zijn de grootste prijsuitreiking die wereldwijd de beste producten, oplossingen en realisaties in VR beloont. Tussen de nominaties vinden we internationale Virtual Reality kleppers als Rewind (een van de grootste Britse VR-bureaus), het Amerikaanse ILMxLAB, het VR-bureau van George Lucas en Zerolight, het bedrijf achter de baanbrekende VR-ervaringen voor Audi, met kantoren in het Verenigd Koninkrijk, China, Duitsland en de VS. In de categorie VR Architectuur & Vastgoed won Nanopixel de award die wordt toegekend aan bedrijven die praktische en innovatieve VR-toepassingen in de architectuur- en/of vastgoedmarkt hebben ontwikkeld.

Onder Nanopixels klantenbestand prijken namen als Renson, Janssen Pharmaceutica, Vastgoedgroep Degroote, Health House, Eli Play en Barco.