Effie Awards Europe verwelkomen inzendingen

Awards / News

De Effie Awards Europe heeft de inschrijvingen voor de editie-2023 geopend. Effie is een wereldwijd forum dat marketingefficiëntie in de kijker wil zetten. De wedstrijd staat open voor alle bureaus en merken die trots zijn op hun meest effectieve marketingcampagnes - projecten die echt een verschil hebben gemaakt en voor meetbare resultaten hebben gezorgd. 

Voor de editie van dit jaar heeft Effie Europe nieuwe categorieën gecreëerd die beter de hindernissen reflecteren die teams dit jaar hebben overwonnen. Zo is er een categorie voor Government & Public Service en voor Seasonal/Current Events. Food & Beverage is een aparte categorie geworden, terwijl de rest van de FMCG-sector ongewijzigd blijft. De volledige lijst van categorieën kan je hier vinden. Binnen de wedstrijd zijn er drie verschillende trajecten:

• Multi-market: voor campagnes die in twee of meer Europese landen lopen 
• Positive Change: voor campagnes die in een land uitgerold worden en het algemeen belang dienen
• Best of Europe: voor campagnes die de Gold/Grand Effie hebben gewonnen in een nationale Effie-wedstrijd in 2022. Dat onderdeel staat tevens open voor inzendingen van landen zonder een Effie-programma.

De beoordeling zal gebeuren in twee rondes tijdens de maanden september en oktober. De jury van dit jaar wordt mede voorgezeten door Ayesha Walawalkar, chief strategy offficer bij Mullenlowe Group UK, samen met een klant die binnenkort bekendgemaakt zal worden. "Ik ben zeer enthousiast en vereerd om de Effie Awards Europe dit jaar mee voor te zitten," voegt Walawalkar toe. "Tijd doorbrengen met zo'n getalenteerde en ervaren collega's terwijl we het beste, meest innovatieve en efficiënte werk uit de sector bestuderen, is niet alleen een voorrecht maar een waar genoegen!" 

Meer informatie over voorwaarden, inschrijvingsgeld en deadlines vind je op deze website. De finale deadline voor inzendingen is 22 september. Op Effie Day, zijnde 5 december 2023, zullen de winnaars worden bekendgemaakt en gehuldigd in Brussel, waar ook een Effie Effectiveness Forum en een Awards Gala zullen plaatsvinden. 

De Effie Awards Europe zijn een initiatief van de European Association of Communications Agencies (EACA) in samenwerking met Google, de European Interactive Digital Advertising Alliance (EDAA), ACT Responsible, Adforum.com & Viva Xpress Logistics.