Effie Awards Europe wijdt volledige categorie aan artificiële intelligentie

Awards / News

Effie Awards Europe heeft officieel de inzendingen geopend voor zijn 2024-editie. Nieuw: om de steeds veranderende sector beter te kunnen vertegenwoordigen, introduceert de organisatie een extra categorie gewijd aan artificiële intelligentie.

Deze AI-categorie is gericht op het erkennen van het gebruik van AI-technologie om de effectiviteit van marketing te verbeteren. Het gebruik van AI in een campagne kan betrekking hebben op het creatieve proces, implementatie, contentcreatie, personalisatie van communicatie, doelgroep targeting, analytics en innovatie. Deelnemers moeten illustreren hoe AI heeft bijgedragen aan de effectiviteit, van het aanvankelijk motiveren van het publiek tot uiteindelijk het sturen van consumentengedrag.

Ter info: ingezonden campagnes die gegenereerd zijn met Midjourney of soortgelijke tools, en dit zonder strategische rechtvaardiging, worden weerhouden. Hetzelfde principe geldt voor het gebruik van deze tools in mediacampagnes.

De Effie Awards staan open voor alle bureaus en merken en erkennen marketinginspanningen die een significante impact hebben gehad en tastbare, meetbare resultaten hebben behaald. De competitie loopt dit jaar van 5 juni tot 13 september, met de eerste deadline voor inzendingen op 31 juli. De winnaars worden bekendgemaakt en gevierd op de Effie Day in Brussel op 11 december. Een volledig overzicht van alle categorieën van dit jaar is hier te vinden.