Einde TF1-saga nabij?

Media / News

tour tf1

De spanning stijgt in het dossier TF1. Vanuit de mediawereld én vanuit de politieke wereld wordt stevig nagedacht over de manier waarop TF1 volgend jaar zijn commerciële activiteiten zal ontplooien. Welke Belgische regie zal in opdracht van TF1 de Belgische markt ontginnen? Er zouden drie scenario's op tafel liggen. TF1 kan ervoor kiezen om met RMB samen te werken, of met Transfer. Of de Franse zender beslist om een eigen structuur in ons land uit te bouwen. SBS Belgium zou niet (meer?) in het blikveld van TF1 zitten.

RMB ziet volgens onze bronnen wel brood in een samenwerking. Later vandaag vinden raden van bestuur plaats van RMB én van de RTBF. Misschien komt daar duidelijkheid over de zaak. Kan de openbare omroep rechtstreeks of onrechtstreeks een rol spelen in dit dossier? En we mogen niet vergeten dat inmenging vanuit de politiek niet helemaal afwezig zou kunnen zijn. RMB werkt overigens al sinds 2013 samen met TF1 op onlinevlak. TF1 zou volgens onze bronnen ook wel Transfer zien zitten.

In een interview in L'Echo maakte TF1-topman Gilles Pélisson duidelijk dat een beslissing de komende dagen zou kunnen vallen. Bent u net zo nieuwsgierig als wij? Wanneer verdwijnen de vraagtekens en de woorden 'zou', 'kan' en 'misschien'?