Eleven lanceert drie Pro League-kanalen

Media / News

Eleven Sports en het Spaanse multimediabedrijf Mediapro slaan de handen in elkaar. De internationale samenwerking moet de groei van beide bedrijven wereldwijd garanderen en ondersteunen. Een van de eerste projecten van de samenwerking is de Belgische Pro League, waar Eleven Sports en Mediapro zullen instaan voor de lancering van de drie Belgische Pro League-kanalen, de productie van wedstrijden en de internationale verkoop van de mediarechten van het Belgische voetbal.

Eleven Sports en Mediapro zullen, in een sector die de laatste maanden erg werd getroffen door Covid-19, hun krachten wereldwijd bundelen door hun expertise en capaciteiten te delen met elkaar. De samenwerking moet de groei van beide bedrijven stimuleren en de beste services voor de fans garanderen. Als aftrap van de samenwerking zal Mediapro, in opdracht van Eleven, mee instaan voor de lancering van de nieuwe Pro League-kanalen, een state-of-the-art productie van de wedstrijden van 1A, 1B, de Women Super League en de E-Pro League, en de verkoop van de internationale mediarechten van het Belgische voetbal. Mediapro zal opereren vanuit België en zal een beroep doen op lokaal personeel, net zoals in alle landen waar Mediapro actief is. Of dat lokaal personeel (bestaande) lokale productiehuizen kunnen zijn, is nog niet duidelijk.

Voor de volledigheid: Eleven Sports is een internationaal netwerk van sportzenders met vestigingen over heel Europa en Azië. In België heeft Eleven onder meer de rechten van LaLiga, Bundesliga, Serie A, FA en League Cup, Nations League en de EK- en WK-qualifiers in portefeuille. Recent kwamen daar ook de rechten van het Belgische voetbal bij voor de komende vijf seizoenen. Mediapro is een internationaal multimediabedrijf, een wereldspeler in de film- en tv-productie, maar ook toonaangevend in de sportindustrie als rechtenhouder en producent van live sportevenementen. Mediapro bezit onder meer de internationale rechten van LaLiga en verzorgt de live-captatie van wedstrijden uit 16 verschillende competities, waaronder de Spaanse competitie. Vanaf volgend seizoen zal Mediapro ook de live-captatie verzekeren van de wedstrijden van de Franse Ligue 1, waarvoor het in augustus het nieuwe Telefoot-kanaal lanceert.