Elke Dens en Véronique Vergeynst BAM Marketer of the Year 2019

Awards / News

Op donderdagavond 5 december vond de uitreiking van de BAM Marketer of the Year plaats, een organisatie van de Belgian Association of Marketing (BAM) die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt tijdens het BAM Marketing Congress. Met deze award wil BAM als marketingorganisatie een marketer lauweren voor haar of zijn realisaties op het vlak van marketing en initiatieven om het marketingvak uit te dragen bij het grote publiek.

Tijdens de eerste dag van het BAM Marketing Congress kregen de zes finalisten de kans om zich op het hoofdpodium voor te stellen aan de meer dan 1000 aanwezige congresgangers, die aansluitend via live voting konden stemmen op hun favoriete marketeer. Zo gingen Elke Dens (NL) en Véronique Vergeynst (FR) alvast lopen met de prijs van het publiek. ‘s Avonds vond de officiële ceremonie plaats met de bekendmaking van de twee uiteindelijke winnaars... Elke Dens (NL) en Véronique Vergeynst (FR) gevolgd door een walking dinner.

De laureaten werden voor 2/3 van de punten verkozen door een onafhankelijke jury, voorgezeten door Jean Cornet (Deloitte) en voor 1/3 van de punten via de live voting tijdens het BAM Marketing Congress. Het publiek en de jury zaten dus duidelijk op dezelfde lijn.

  • Nederlandstalige Marketer of the Year: Elke Dens, Marketing Director Visit Flanders
    • Juryvoorzitter Jean Cornet, senior director Deloitte Consulting: “Elke is erin geslaagd om een heel omvangrijke visie van toerisme in haar organisatie te installeren. De passie die zij daarin investeert is besmettelijk en vertaalt zich ook in sterke resultaten.”
  • Franstalige Marketer of the Year: Véronique Vergeynst, Head of Corporate Marketing Brussels Airport
    • Juryvoorzitter Jean Cornet, senior director Deloitte Consulting: “Véronique is erin geslaagd een marketingcultuur op te bouwen, niet alleen bij het bedrijf Brussels Airport, maar ook in het hele ecosysteem op de luchthaven, door een netwerk te creëren dat alle marketeers van de aanwezige bedrijven op de site samenbrengt. Het merk Brussels Airport wordt steeds meer een begrip bij het publiek en de reizigers maken kennis met een echte klantenervaring.”