Emakina wint zes MarCom Awards

Awards / News

Digitaal bureau Emakina zet zijn zegetocht in de internationale prijzenwereld voort. Deze keer sleepte het zes prijzen in de wacht bij de MarCom Awards, een van de grootste en meest gerespecteerde creatieve wedstrijden ter wereld, georganiseerd door de Association of Marketing and Communication Professionals.

Emakina wint platina met exclusieve juwelier Graff in e-commerce en ook met de B2C-website voor luxe schoenenfabrikant Van Bommel. Drie projecten veroveren goud: de e-commerce gamers-ervaring voor Fulllife, de opvallende kunsten-website van Bozar en de informatieve videoserie voor Walibi's megacoaster Kondaa. De jury gaf daarenboven ook nog een eervolle vermelding voor het innovatieve businessplatform van Nike en de Franse voetbalbond.

Platinum in e-commerce en B2C

Het e-commerce platform voor exclusieve juwelenmultinational Graff weerspiegelt met glans de exclusiviteit en wereldwijde luxe van de juwelier. Door de kracht van Salesforce-technologie ten volle te benutten, creëerde het team van Emakina een website die zijn wereldwijde voetafdruk verder uitbreidt.

Ook de samenwerking tussen Emakina en Floris Van Bommel won platinum. De negende generatie van de schoenmakersfamilie werkt sinds 2015 samen met het digitale bureau. De meest recente consumentenwebsite won nu deze MarCom Award, waarmee de partners een mooi nieuw hoofdstuk schrijven aan hun succesverhaal, dat in 2017 en ook erna al meerdere prijzen in de wacht sleepte.

Goud met Fulllife, Bozar en Walibi

Het Fulllife webproject won goud voor de manier waarop het de brug maakt tussen speelse hoogwaardige e-commerce en de cultuur van gaming en e-sports en daarbij de verwachtingen van spelers telkens overtreft (en als bonus creatieve gameswear verkoopt).

Een tweede Gold Award gaat naar Bozar, in de categorie Beste Kunst-Website. Het elegante en intuïtieve online platform voor het vooraanstaande Brusselse Paleis voor Schone Kunsten combineert een single sign-on met vernieuwend kaartenbeheer en een rijke AI-gedreven omnikanaalervaring.

De informatieve videoreeks voor Walibi wint goud voor het inspirerend verhaal dat je leidt van een megacoaster naar de creatie van een mythe. Deze productie maakte deel uit van Emakina's Legend of Kondaa-campagne die sierlijk een website combineert met video's, radiocommercials en grafische ontwerpen.

Als toemaatje gaf de jury van de Marcom Awards ook nog een eervolle vermelding aan Emakina voor het businessplatform van de Franse Voetbalbond en zijn partner Nike. Op die ledenwebsite bestellen duizenden amateurvoetbalclubs vlot hun volledig gepersonaliseerde uitrusting, in een wereldwijd unieke, performante en aangename klantenervaring.